BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemProf. Dr. Halil İnalcık toprağa verildi----

Prof. Dr. Halil İnalcık toprağa verildi

Prof. Dr. Halil İnalcık toprağa verildi
28 Temmuz 2016 - 16:09 www.finansgundem.com

Ankara'da önceki gün vefat eden, Türk tarihçiliğinin en önemli isimlerinden Prof. Dr. Halil İnalcık için bugün Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törende Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanısıra ünlü tarihçiler İlber Ortaylı, Murat Bardakcı ve Erhan Afyoncu da da yer aldı. Aile adına taziyeleri Halil İnalcık'ın kızı Gülhan İnalcık Tezgör ve torunu Gökhan Tezgör kabul etti.

Davutoğlu konuştu

"İnalcık, 100 yıllık tarihimizin canlı numunesiydi" diyen Davutoğlu, "Arşivlerimizin üzerinde tarihimizi savunan, bunu bilimsel yöntemle yapan büyük bir şahsiyet. Hocam olarak gördüm. Bütün makalelerini görmüş olmamdan ve referansta bulunmamdan gördüğü memnuniyeti ifade etmiştir" dedi. Davutoğlu, İnalcık'ın kitaplarını okumayan birinin aydın iddiasında bulunamayacağını da sözlerine ekledi.

"Gelmiş geçmiş en büyük Osmanlı tarihçisiydi"

Erhan Afyoncu da İnalcık için "Yaşayan son büyük alimdi. Gelmiş geçmiş en büyük Osmanlı tarihçisiydi" değerlendirmesinde bulundu.

İnalcık için öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. İnalcık'ın Türk Bayrağına sarılı tabutu omuzlarda taşınıp Fatih Camii Haziresi'ne götürüldü. İnalcık'ın cenazesi Bakanlar Kurulu kararı ile burada Fatih Sultan Mehmet'in de türbesinin de bulunduğu hazireye defnedildi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İnalcık'ın mezarına toprak attı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)