BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPowell'dan faiz sinyali----

Powell'dan faiz sinyali

Powell'dan faiz sinyali
27 Şubat 2018 - 16:36 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Powell faiz oranlarının yavaş yavaş artırılmaya devam edileceği mesajını verdi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bankanın gelecek birkaç yıl boyunca ekonominin aşırı ısınmasını engellemek ve enflasyon hedefini tutturmak amacıyla kademeli faiz artırımlarını sürdürmeyi planladığını bildirdi.

Powell’ın ABD Kongresi'nde Fed Başkanı olarak yapacağı ilk para politikası sunumunun metni yayınlandı.

Powell'ın selefi Janet Yellen’a teşekkürü ile başlayan sunum metninde, Amerikan ekonomisinin Yellen döneminde güçlendiğini ve Fed'in parasal normalleşmeye başladığını vurgulandı.

Metnin mevcut ekonomik duruma yönelik kısmında, büyümenin geçen yılın ikinci yarısından bu yana ivme kazandığını ve işsizliğin son 17 yılın en düşük seviyesine gerilediğini kaydeden Powell, “Enflasyon, güçlü büyüme ve iş gücü piyasası sayesinde düşük ve istikrarlı seyretti” ifadelerini kullandı.

Powell, Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) fiyat endeksine göre, enflasyonun son 12 ayda yüzde 1,7 ve çekirdek enflasyonun yüzde 1,5 seviyesine geldiğini belirttiği metinde, “Enflasyonda geçen sene izlenen düşüşün muhtemelen geçici faktörlerden kaynaklandığını düşünmeye devam ediyoruz ve bu durumun tekrar etmesini beklemiyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

“Mali politikalar daha genişleyici hale geldi”

Ülkede finansal şartların 2017’de kayda değer şekilde gevşedikten sonra bu yılın başında biraz sıkılaştığına işaret eden Powell, sunum metninde şunları kaydetti:

“Şu anda, finansal gelişmelerin ekonomik faaliyetlere yönelik görünüm, iş gücü piyasası ve enflasyon üzerinde önemli bir baskı oluşturduğunu düşünmüyoruz. Ekonomik görünüm gerçekten güçlü kalmayı sürdürüyor. Sağlam iş gücü piyasası tüketici gelirlerini ve harcamalarını desteklemeye, ticaret partnerlerimizin güçlü büyümesi ABD’nin ihracatını artırmaya, iş dünyasında güçlü güven ile satışlar ticari yatırımları yükseltmeye devam etmeli. Ayrıca, mali politikalar daha genişleyici hale geldi. Bu ortamda, yıllık enflasyonun bu yıl yükselmesini ve orta vadede yüzde 2 hedefi civarında dengelenmesini bekliyoruz ”

"Kademeli artırımlar en iyi yol"

Fed Başkanı Powell, sunum metninde, para politikasının geleceğine ilişkin değerlendirmelere de yer verdi.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) aralık toplantısında politika faizinin üst sınırını yüzde 1,5’e yükselttiğini hatırlatan Powell, ayrıca bilanço küçültme programının pürüzsüz şekilde sürdüğünü aktardı.

"FOMC’nin gelecek birkaç yılda uygun para politikasını ayarlamak için ekonominin aşırı ısınmasını önlemek ile PCE fiyat endeksini sürdürülebilir şekilde yüzde 2’ye getirmek arasında bir denge bulmaya çalışacağını" ifade eden Powell, mali genişleme ile volatiliteye rağmen destekleyici olmayı sürdüren finansal koşulların da para politikasını etkileyeceğini bildirdi.

Powell, sunum metninde “FOMC’ye göre, federal fonlama oranında (politika faizi) ilave kademeli artırımlar yapılması hedeflerimize ulaşmak için en iyi yol” değerlendirmesine yer verdi.

Powell’ın ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde yapacağı sunum, TSİ 18:00’de başlayacak ve Kongre üyelerinin sorularıyla devam edecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)