BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalardan FED beklentisi! 2 faiz arttıracak----

Piyasalardan FED beklentisi! 2 faiz arttıracak

Piyasalardan FED beklentisi! 2 faiz arttıracak
13 Aralık 2017 - 10:05 www.finansgundem.com

Piyasaların beklentisi FED'in 2018'de iki kez faiz artışına gideceği yönünde

Yatıcımcılar, Janet Yellen'ın başkanlığında düzenlenecek sondan ikinci Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının öncesinde gelecek yılki faiz artışı görünümüne ilişkin dokuz ayın en büyük güvenini gösteriyor.

Faizlerin gelecek yıl kaç kez artırılacağının göstergesi olan Ocak 2018 ve Ocak 2019 vadeli Fed fonlama kontratlarının faizi arasındaki fark, Salı günü Mart ayından bu yana ilk kez yarım yüzdelik puana genişledi ve iki çeyrek puanlık faiz artışı işaret etti. Yatırımcılar, Eylül ayında tek Faiz artışına bile tam ihtimal vermiyordu.

FOMC'nin güncellenmiş faiz artışı görünümleri, Çarşamba günü açıklanacak ve medyan beklentilerin muhtemelen Eylül ayında olduğu gibi gelecek yıl için üç faiz artışı yönünde olduğunu gösterecek. Ancak, bu rakam, politika yapıcılarının ekonomik büyüme ve enflasyon görünümü konusunda ne kadar iyimser olduklarına bağlı olarak 4'e çıkabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)