BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalarda nasıl bir hafta bekleniyor----

Piyasalarda nasıl bir hafta bekleniyor

Piyasalarda nasıl bir hafta bekleniyor
04 Aralık 2017 - 08:56 www.finansgundem.com

Türkiye ve global piyasalarda son gelişmelerle birlikte nasıl bir hafta bekleniyor? Dünya'dan Serhat Gürleyen bugünkü yazısında piyasaları bu hafta nasıl bir gündemin beklediğini kaleme aldı. İşte Gürleyen'in o yazısı:

ABD hisse senetlerindeki yükseliş devam ediyor. Vergi paketinin Senatodan geçmesini kutlayan Wall Street rekor seviyesine yakın bir yerde Aralık ayına girdi. Eski ulusal güvenlik danışmanı Flyn’in FBI’ya yalan söylediğini kabul ettiği ve Trump aleyhine şahitlik yapacağı iddialarının etkisi kısa süreli ve sınırlı oldu.

Avrupa borsaları ve gelişmekte olan piyasalar Kasım ayında kar satışlarıyla soluklandı. Almanya’da hükümet kurulmasında karşılaşılan zorluklar ve Brexit pazarlığının yarattığı belirsizlikler Avrupa borsalarını Kasım ayında baskıladı. Asya borsaları ise Çin Ulusal Parti Kongresinde verilen finansal kaldıracı düşürme sinyali sonrası faizlerdeki yükseliş nedeniyle beklemede. ABD’deki dava sonrasında Türk bankalarına yüksek boyutlu ceza geleceğinden endişe eden Borsa İstanbul 15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki en kötü performansını yaşıyor. MSCI Türkiye son bir ayda yüzde 10 gerileyerek açık ara en kötü performans gösteren gelişmekte olan ülke endeksi oldu.

Doların değer kaybetmesi ve ABD faizlerindeki gerileme sonrası uzun vadeli Türkiye tahvillerinde sert bir toparlanma görüyoruz. Geçtiğimiz haftalarda verdiğimiz öneri sonrasında 10 yıllık DİBS 10 günlük bir sürede yüzde 5’e yakın getiri sağlayarak dünyanın en çok kazandıran yerel tahvili oldu. Aynı dönemde Türk lirasında yüzde 1 civarında daha sınırlı bir yükseliş gördük.

Bundan sonra ne olur? Temsilciler Meclisinden ve Senatodan geçen vergi paketleri arasındaki farklılıklar ortadan kaldırılıp tek bir pakete indirilebilirse Wall Street’teki yükseliş devam eder. Yapılan çalışmalar Wall Street’te sene başından beri yaşanan yükselişin daha çok şirket karlarının büyümesinden kaynaklandığını gösteriyor. Vergi paketinin sene sonuna kadar geçirilmesi durumunda S&P 500’de yüzde 5’e yakın bir artış görülebilir.

Vergi paketinin Aralık ayında geçmemesi durumunda satış baskısı sınırlı olur. Vergi indiriminin önümüzdeki aylarda geleceği beklentisi ve büyümenin güçlü olması hisse senedi piyasalarını desteklemeye devam eder.

Küresel büyüme hisse senedi piyasalarındaki yükselişi desteklemeye devam ediyor. Cuma günü açıklanan PMI verileri ABD’den Japonya’ya, Avro bölgesinden İngiltere’ye, Güney Kore’den Türkiye’ye uzanan geniş bir coğrafyada güçlü bir büyüme tablosu çiziyor. Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu uzmanları küresel kriz sonrası en güçlü ve genele yaygın büyüme döngüsünde olduğumuzu söylüyor.

Büyümenin güçlü olmasına rağmen enflasyonun ve faizlerin düşük kaldığı mevcut küresel konjonktür Türkiye piyasaları için olumlu bir görünüm çiziyor. Sarrafın sanık koltuğundan tanık koltuğuna geçmesiyle Türkiye’nin ABD yaptırımlarını delmesine yönelik suçlamaların öne çıktığı dava nedeniyle kısa vadede piyasalardaki oynak seyir devam eder.

Mevcut piyasa fiyatlamaları dava sonrasında Türk bankalarına verilebilecek cezanın “korkulduğu kadar yüksek gelmeyeceğine” ve “Türkiye’yi dünyanın yörüngesinden çıkarmak için yeterli olmayacağına” işaret ediyor. Sanayi şirketlerine göre aşırı gerileyen banka hisselerinde risk iştahına bağlı olarak endeksteki düşüşlere göre korumalı veya korumasız orta uzun vadeli pozisyon alınabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)