BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalarda gözler Yellen'da----

Piyasalarda gözler Yellen'da

Piyasalarda gözler Yellen'da
04 Ekim 2017 - 10:26 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Yellen'ın bugün yapacağı konuşma ve yoğun veri trafiği, yatırımcıların odak noktasında olacak.

Fed Başkanı Janet Yellen bankacılık konferansının açılış konuşmasını yapacak. İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Şant Manukyan Bloomberg HT'deki Yatırım Bülteni programında Yellen'dan daha öncekilerden farklı bir açıklama beklemediğini söyledi. 

Manukyan "önceki toplantılarda Başkan Yellen'in soylediklerine baktığımızda hala aynı görüşe sahip olduğunu görüyoruz. Aralık ayında faiz atışı masada duruyor. O zamandan bugüne kadarki verilerde de zayıflama görmediğimizden dolayı Yellen'ın tavrını değiştirecek bir açıklama olacağını zannetmiyorum." diye konuştu.

Yellen'ın genelde temkinli olduğunu, agresif açıklamadan kaçınacağını ifade eden Manukyan piyasaları bozacak veya 'farklı bir yere savuracak' bir konuşma beklemediğini ifade etti.

"PİYASA ARALIK GÖRÜŞÜNÜ KORUR" 

Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisinde kasırgaların etkisinin görüleceğini dile getiren Manukyan veri düşük gelse de piyasaların faiz artışı için Aralık ayı görüşünü korumaya devam edeceğini söyledi. 

Uzman "Beklenti düşük bir rakam gelmesi yönünde..Ama piyasa bunu Fed'in Aralık ayını pas geçeceği şeklinde yorumlamayacaktır." yorumunu yaptı.

Başkan Yellen'ın konuşması Türkiye saatiyle 22:15'te gerçekleşecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)