BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar referandum sonucunu nasıl karşılayacak----

Piyasalar referandum sonucunu nasıl karşılayacak

Piyasalar referandum sonucunu nasıl karşılayacak
17 Nisan 2017 - 07:17 www.finansgundem.com

Anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında, resmi olmayan sonuçlara göre "evet" çıkmasının ardından dolar/TL 3,6250'yi gördü. Sonuçların borsadaki etkisi ne olacak?

Piyasaların merakla beklediği referandum sona erdi. Başkanlık sistemini öngören 18 maddelik Anayasa değişikliği için 55 milyon seçmen sandık başına gitti. Katılım yüksek olduğu seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 51.2 evet, yüzde 48.8 hayır oyu kullanıldı.

Referandum belirsizliğini geride bırakan piyasaların ilk tepkisi döviz tarafında görüldü. Dolar/TL, gece Asya piyasalarında 3.6250 seviyelerine indi. Dolar/TL, cuma günü yurt içi piyasalarda 3,69'un üzerinde seyretmiş ve hafta kapanışına yakın uluslararası piyasada 3,7376'ya kadar çıkmıştı.

Halkoylamasının ardından uluslararası piyasada 3,6250'ye kadar gerileyen dolar/TL, saat 22.30'da, önceki kapanışına göre yaklaşık yüzde 3 gerileyerek 3,6310 seviyelerinde dengelendi. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 2,1 azalışla 3,8600, sterlin/TL yüzde 2,20 düşüşle 4,5510 dan işlem gördü.

"KÂR SATIŞLARINA DİKKAT"

Dünya'daki haberde, referandum sonuçlarının piyasalara olası etkileriyle ilgili konuşan Denizbank Yatırım Hizmetleri Grubu Araştırma Yönetmeni Orkun Gödek, piyasa beklentileri dahilinde bir sonuç çıktığını söyledi. Genel olarak beklentilerin fiyatlandığını kaydeden Orkun, "İlk etap fiyatlamının kısmen olumlu olmasını düşünmekle birlikte, kâr satışı ihtimalini ya da yukarı potansiyelin sınırlı olduğunu göz ardı etmemek lazım" dedi.

Piyasaların gündemi

Piyasalarda ana yönü referandum sonuçlarından sonra oluşacak siyasi ve ekonomik ortam belirleyecek.

Global piyasalarda ise; küresel çapta devam eden jeopolitik gerginliklerin etkisi devam ediyor.

Bu hafta gündemini Çin makro verileri, Kuzey Kore gündemi, petrol forumu ve IMF-Dünya Bankası toplantıları oluşturuyor.

ABD tarafında makro anlamda önemli etki yapabilecek bir veri bulunmuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)