BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDünyanın en güçlü 3 merkez bankası toplanacak----

Dünyanın en güçlü 3 merkez bankası toplanacak

Dünyanın en güçlü 3 merkez bankası toplanacak
08 Haziran 2018 - 23:28 www.finansgundem.com

Önümüzdeki hafta Fed, Avrupa Merkez Bankası ve Japonya Merkez Bankası para politikalarını tartışmak ve karar almak için ayrı ayrı toplantılar düzenleyecek

Önümüzdeki hafta içerisinde düzenlenecek olan toplantılarda, Fed'in faiz arttırması, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) tahvil alımını durdurma planının ayrıntılarını netleştirmesi ve Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) ise teşvik programını sürdürmeye devam etme kararı alması bekleniyor.

Bloomberg'de yer alan habere göre, Fed Başkanı Jerome Powell'ın şahin duruşu, yatırımcılara dolar alma konusunda nedenler sunuyor. Bu durum ayrıca gelişen piyasalar üzerinde baskı oluşturuyor. Gelişen piyasalar hali hazırda ABD'nin teşvik politikasının sonlanacak olmasından olumsuz etkilenmiş görünüyor.Fed'in Çarşamba günkü toplantıda bu sene ikinci kez faiz artış kararı alması bekleniyor. Yetkililer de bu sene 3 değil 4 Faiz artışı olacağına dair tahminlerini değiştirdi.

AMB'nin 3 yıldan fazla süren parasal genişlemeden sonra beklemede olması dünya ekonomisinin 2018'de güçlü büyüme yolunda ilerleyeceğine dair olumlu beklentileri yansıtıyor. J.P. Morgan ekonomistleri, gelişmiş ülkelerin önceki 3 ayda yüzde 1.6 büyürken, bu çeyrekte yüzde 2.5 büyüyeceğini hesapladı. AMB Başkanı Draghi'nin baş ekonomisti Peter Praet, politika yapıcıların tahvil alım programından çıkmak için ilk resmi toplantısını gerçekleştireceği sinyallerini verdi.

Öte yandan sıkılaşma henüz Japonya'nın gündeminde yok. Fed ve AMB'den önce varlık alımı yapmaya başlayan BOJ, hala alımlarını sürdürüyor.Bu nedenle Japonya'nın bilanço tablosu, ülkenin yıllık ekonomik üretimini geçmeye hazırlanıyor. Nisan ayı enflasyon verisi ülkenin enflasyon hedefi olan yüzde 2'den çok uzakta olduğunu teyit etmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)