BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar bu verilere odaklandı----

Piyasalar bu verilere odaklandı

Piyasalar bu verilere odaklandı
31 Ağustos 2016 - 09:46 www.finansgundem.com

Küresel piyasalar hafta sonuna kadar devam edecek yoğun veri akışını takip ederken, yurt içinde ise temmuz ayı dış ticaret verisi ve TCMB PPK toplantı özeti beklenecek

Küresel piyasalar, hafta başından bu yana karışık bir görünüm ortaya koyarken, bugün hareketlenecek veri takviminin hafta sonuna kadar devam edeceği ve piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağı ifade ediliyor.

ABD'de salı günü, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'in Merkez Bankasının bu yıl birden fazla faiz artışı yapabileceğini söylemesi ve petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle New York borsası negatif bir seyir izledi. Analistler, bugün Fed Boston Başkanı Eric Rosengren'in konuşması ve ADP özel sektör istihdam başta olmak üzere açıklanacak verilerin takip edileceğini belirtiyor.

Brent petrolün varil fiyatı dün yüzde 1,8 değer kaybederek 48,2 dolara gerilemesinin ardından bugün Asya piyasalarında gelen tepki alımlarıyla 48,6 dolar seviyesinde dengelendi. Dolar endeksi ise kademeli yükselişini sürdürerek dün 96'nın üzerine çıkması sonrasında bugün 95.9 - 96,1 dar bandında işlem görüyor.

Almanya'da dün açıklanan TÜFE, ağustos ayında temmuz ayına göre değişmezken yıllık yüzde 0,4 yükseldi. Analistler Almanya’nın enflasyonundaki yavaşlamanın, Euro Bölgesinde yüzde 2’ye yakın enflasyon hedefleyen Avrupa Merkez Bankasının (ECB) işlerini zorlaştıracağını düşünüyor.

Enflasyon verilerine karşın, euro/dolar paritesindeki düşüşten destek bulan Avrupa borsaları dün alıcılı bir seyir izledi. Almanya'da DAX endeksi yüzde 1,07, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,75 değer kazanırken, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,25 düştü.

Bugün Japonya'da açıklanan sanayi üretimi verisinin beklentilerin altında kalmasına karşın Nikkei 225 endeksi kapanışa yakın yüzde 1,0, Çin'de Şanghay bileşik endeksi ise yüzde 0,3 yükseldi.

Yurt içinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı tatili öncesinde BIST 100 endeksi yüzde 1,3 değer kaybederken, dolar/TL ise 2,95 seviyelerinde dengelenmişti. Dün uluslararası piyasada, doların diğer para birimleri karşısındaki yükselişine paralel 2,96'yı aşan dolar/TL, bugün bankalararası piyasanın açılışında 2,9620 seviyelerinden işlem görüyor.

Analistler, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özeti ve dış ticaret açığı verisinin, yurt dışında ise yoğun veri akışının takip edileceğini, BIST 100 endeksinin 75.100 seviyesinin destek, 77.500 seviyesinin direnç konumunda olduğunu dile getiriyor.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

10.00 Türkiye, temmuz ayı dış ticaret açığı

10.55 Almanya, ağustos ayı işsizlik oranı

12.00 Euro Bölgesi, ağustos ayı TÜFE ve temmuz ayı işsizlik oranı

14.00 Türkiye, TCMB PPK toplantı özeti

15.15 ABD, ağustos ayı ADP istihdam verileri

17.00 ABD, temmuz ayı bekleyen konut satışları

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)