BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasada çalkantıya dikkat----

Piyasada çalkantıya dikkat

Piyasada çalkantıya dikkat
26 Haziran 2017 - 10:23 www.finansgundem.com

JP Morgan’dan uyarı: Piyasa çalkantısına hazırlanın JP Morgan stratejistleri, yatırımcıların piyasada çalkantıya hazırlanmaya başlaması gerektiğini belirtti

FT’de yer alan habere göre JP Morgan stratejistleri küresel piyasaların uzun süredir 'alışılmadık biçimde' sakin seyrettiğini, yatırımcıların piyasada çalkantıya hazırlanmaya başlaması gerektiğini belirtti.

JP Morgan Niceliksel ve Türev Ürünler Araştırma Departmanı Global Başkanı Marko Kolanovic hisse senedi gibi riskli varlıkların yıllardır ralli yaptığını, volatilitenin rekor düşük seviyelere yaklaştığını belirtti. Uzman “temel anlamda volatilitenin yüksek olmaması gerekir ancak şu anki makro ortamın tüm zamanların en düşük volatilitesini garanti etmediği de açıkça görünüyor” değerlendirmesini yaptı.

Uzman Japonya ve Avrupa Merkez Bankalarının parasal genişlemelerinin sona gelmesi ve Fed’in faiz artırımlarıyla finansal varlıklarda yüksek değerlemeleri destekleyen temel faktörlerin ortadan kalkacağını die getirdi. Kolanovic “Orta vadede bu piyasada çalkantıya, volatilitede artışla ve kuyruk risklerine neden olacak.” ifadesini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dbb26 Haziran 2017 15:27

    Yatırım bankacılığı canlandırılmak zorunda ve mevduat bankacılığından uzun vadelo projelere katkı hiç beklenmemelidir. Yatırım bankacılığı da kar zarar modelinde vadeli mevduat toplamaksızın vadesiz mevduat ve kendo öz sermayesi ile devlet ortaklığı bir araya gelerek katılım bankacılığı modeliyle yapılmalı ve sadece 5-6 şehirde yapılmalı bu yatırımlar için, yatırım bankasına da fatura kesilmeli yatırım katılım bankası da fatura keserek yapılacak yatırımlar için alınan makine ve emtiayı finanse edebilmelidir. Bu katılım yatırım bankacılıģı modeli bu ülkede hemen faaliyete geçmeli ve ciddi bir sermeye ile faaliyete geçmeli devlette ciddi bir sermey ile ortak olmalıdır. Buradan kullandırılab krediler faiz çok düşük ve zaman uzun olmalıdır.

  • dv26 Haziran 2017 15:21

    Maalesef merkez bankaları tüm piyaslarda sanal bir vaha oluşmasına neden oldular ve insanlar arasında ticaretleri kötü gitsede asla batmayacaklarına dair kalıcı bir alışkanlık ve anlayış oluştu yani insanlar bilinçsizce bir ticaret yapıyorlar. Ama para sürekli basılamıyacağını ve batması gerekn işletmelerin batması gerektiği piyasada yerleşmezse bu durumdaki bütün firmalar batacağı zaman devletlerin üzerine yıkılıp milletin vergileriyle yaşatılacak peki bu hak mı tabiii değil dolayısıyla bunun acısı daha sonra daha fazlasıyla çıkacaktır. Erteleyerek sadece kendi çıkarlarınızı devam ettirmek istiyorsunuz ama ayak basacak yer kalmadığında maalesef o kazançlar da otomatikman kaybedilecektir.