BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasa izin verdikçe faiz inecek!----

Piyasa izin verdikçe faiz inecek!

Piyasa izin verdikçe faiz inecek!
02 Mayıs 2016 - 16:37 www.finansgundem.com

Renaissance Capital bugün yayınladığı raporda TCMB'nin büyük olasılıkla "piyasalar izin verdikçe" faiz indireceğini tahmin etti

Renaissance Capital bugün yayınladığı raporda, enflasyon verisinin iyileşmesi ve gelişen piyasa para birimlerine yönelik risk iştahının artmasının ardından, TCMB'nin büyük olasılıkla "piyasalar izin verdikçe" faiz indireceğini söyledi.

RenCap, "Türkiye açıkça parasal teşvikleri artırma modunda. Eğer piyasa manevra alanı bırakırsa, faizlerde çok fazla indirim bekliyoruz" dedi.

Renaissance Capital analistleri, TCMB'nin halihazırda yüzde 7.5 seviyesinde bulunan politika faizine odaklanması durumunda, nihayetinde bu durumun maliyetinin yüksek olacağını belirtti.

RenCap, küresel risk toleransı ve enflasyon trendinin devam etmesi durumunda ortalama fonlama maliyetinin Haziran'a kadar yüzde 8 seviyesine kadar düşmesi ve yaz sonuna doğru yüzde 7.5'luk politika faizine yaklaşmasını öngörüyor.

Renaissance Capital, bankacılık sektörü hisse senetleri gibi makro verilere dayalı işlemlerden ziyade, şirket bazlı yatırım hikayelerine odaklanılmasını tavsiye ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)