BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol, sert düşüşün ardından kayıplarını korudu----

Petrol, sert düşüşün ardından kayıplarını korudu

Petrol, sert düşüşün ardından kayıplarını korudu
26 Mayıs 2017 - 07:13 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, OPEC'in kararının hayalkırıklığı yaratması sonrası sert düşüşün ardından kayıplarını korudu

Petrol fiyatları, OPEC'in üretim kısıntılarını dokuz ay daha uzatma kararının, toplantıdan günler önce sözü edilen plandan daha fazlasını uman yatırımcılarda hayalkırıklığı yaratmasının ardından son üç haftanın en büyük kaybını gerçekleştirmesi sonrası, bu kayıplarını korudu.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Perşembe günü yüzde 4.8 düştükten sonra fazla değişmedi. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih, kısıntıların işlemekte olduğunu, stoklardaki azalmanın üçüncü çeyrekte hızlanacağını ve stokların gelecek yılın başında beş yılın ortalamasına düşeceğini söyledi. Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Bloomberg'e verdiği röportajda, üreticilerin, ihtiyaç duyulduğunda, fiyatları daha da desteklemek için ellerinde araçlar olduğunu kaydetti.

Petrol fiyatları, Suudi Arabistan ve OPEC dışından Rusya'nın, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve diğer bazı büyük üreticilerin üretim kısıntısı anlaşmasını 2018 yılına uazatmasını desteklemeleri ile birlikte tekrar varil başına 51 doların üzerine çıktı. 

Sydney'de CMC Markets analisti Ric Spooner, "Anlaşma genel olarak önceden zaten tahmin ediliyordu" dedi ve "Piyasa bunu yukarı yönde biraz abartılı fiyatladı" şeklinde görüş bildirdi.

Temmuz vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 4 sent düşerek, Hong Kong saati ile 08:23'te varil başına 48.86 dolara geldi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 29 altındaydı. Fiyatlar perşembe günü 2.46 dolar ile 4 Mayıs'tan bu yana en yüksek düşüşü göstererek 48.90 dolardan kapandı. WTI son üç haftanın ilk haftalık kaybına yöneldi.

Temmuz vadeli Brente Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 3 sent düşerek varil başına 51.43 dolara indi. Kontrat perşembe günü 2.50 dolar ya da yüzde 4.6 düştü. Küresel gösterge Brent Petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 2.58 dolar primli işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)