BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol 50 dolar seviyesinde----

Petrol 50 dolar seviyesinde

Petrol 50 dolar seviyesinde
09 Mart 2017 - 08:41 www.finansgundem.com

Petrol, ABD stoklarından kaynaklanan endişelerle gerçekleşen sert düşüşünü 50 dolar civarında durdurdu

Petrol fiyatları, rekor seviyelere yükselen ABD Petrol stoklarının, küresel arz fazlasını azaltma amaçlı OPEC öncülüğündeki üretim kısıntılarının etkinliğine ilişkin kuşkuları artırmasının ardından bir yılı aşkın sürenin en sert düşüşünü gösterdikten sonra, kayıplarını varil başına 50 dolar civarında durdurdu.

VadeliPetrol kontratları New York'ta, Çarşamba günü yüzde 5.4 ile Şubat 2016'dan bu yana en hızlı düşüşünü gösterdikten sonra yüzde 0.9 kadar yükseldi. ABD'de Petrol stokları geçen hafta, 8.2 milyon varil artarak 528.4 milyon varile çıktı ve Enerji Enformasyon İDsresi'nin 1982 yılına kadar giden verilerine göre en yüksek seviyeye yükseldi. Suudi Arabistan Petrol Bakanı Khalid Al-Falih, Salı günü Houston'da yaptığı açıklamada, küresel arzın OPEC ve ortaklarının beklediğinden daha yavaş azaldığını kaydederek, Ocak ayında başlayan üretim kısıntısı anlaşmasının süresinin uzatılması için kapıyı açtı.

Petrol fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) üyeleri ve diğer üreticilerin küresel arz fazlasını gidermek için 1 Ocak'tan başlayarak 6 ay süre boyunca üretimi kısmaya başlamalarından bu yana varil başına 50 doların üzerinde dalgalandı. Goldman Sachs Group Inc.'ye göre, ABD'de kaya Petrol ü üretimi artarken, diğer bölgelerde beklenenden daha fazla üretim kısıntılarına gidilmesi ve artan talebe ilişkin işaretler stokların düşeceğini işaret ediyor.

Sydney'deCMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, "ABD'li üreticilerin OPEC'in üretimi kısmasından doğan boşluğu doldurmak için devreye girdikleri çok açık," dedi ve "Eğer Petrol fiyatları 40 dolara yaklaşırsa, OPEC anlaşmasının dağılmasını bekliyorum" şeklinde görüş bildirdi.

Nisan vadeli Batı Teksas Petrol ü (WTI), Nymex piyasasında 43 dolar yükselerek varil başına 50.71 dolara kadr çıktıktan sonra Hong Kong saati ile 10:07'de 50.61 dolara geldi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 26 üzerindeydi. Kontrat Çarşamba günü 2.86 dolar düşerek 7 AAralık'tan bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirdi.

Mayıs vadeli Brent Petrol ü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 54 sent yükselerek varil başına 53.65 dolara kadar çıktı. Fiyatlar Çarşamba günü 2.81 dolar ya da yüzde 5 düşerek varil başına 53.11 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent Petrol ü, Mayıs vadeli WTI'a kıyasla 2.37 dolar primli işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)