BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol 5 ayın en yükseğine çıktı----

Petrol 5 ayın en yükseğine çıktı

Petrol 5 ayın en yükseğine çıktı
28 Nisan 2016 - 22:31 www.finansgundem.com

Petrol, ABD'de üretimin 18 ayın en düşük seviyesine inmesinin ardından beş ayın zirvesine çıktı

Petrol fiyatları, Amerika'da petrol üretimindeki azalmanın düşük fiyatların üşkedeki kaya petrolü patlamasını kötü etkilediğini işaret etmesinin ardından beş ayın en yükseğine ilerledi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, önceki iki seansta yüzde 6.3 yükselerek varil başına 45 doların üzerinde kapatmasının ardından yüzde 1.6 kadar geriledi. Enerji Enformasyon İdaresi verilerine göre, ABD'de petrol üretimi yedi hafta üst üste düşerek Ekim 2014'ten bu yana en düşük seviyesine geriledi. Stoklar ise ülke genelinde 2 milyon varil artarak 540.6 milyon varil ile 1929'dan bu yana en yüksek seviyesine tırmandı. Petroldeki kazançlar doların 10 ayın en düşüğüne gerilemesiyle hızlandı.

Zürih'te UBS Group AG analisti Giovanni Staunovo, "ABD'de üretimin düşmesi, petrol vadeli kontratlarındaki spekğlatif alımları artıran unsurlardan biri," dedi ve "Ancak petrol piyasası aşırı arz durumunda ve bu durum ABD petrol stoklarında somut olarak görülüyor. Fiyatlar kısa vadede aşağı yöne duyarlı" şeklinde konuştu.

Kansas City Missouri U.S. Bank Wealth Management'te kıdemli sabit gelirli varlıklar stratejisti Dan Heckman, "Tepe noktaya doğru geliyoruz." dedi ve "Ekonomik gerileme olmadığı müddetçe kademeli sıkılaştırma göreceğiz. Fiyatlar yıl sonuna kadar istikrarlı bir şekilde artacaktır." diyerek görüş bildirdi.

Ham petrol, bu yıl 2003'ten bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından, ABD'de üretimin düşmesinin küresel arz fazlasının azalmasına yardımcı olacağı beklentisi ile sıçrama yaptı. Petrol dün, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) ABD'nin büyümesi konusunda olumlu kaldığını ve küresel ekonomik zayıflama ve finans piyasası türbülansının getireceği riskler konusunda daha az endişeli olduğunu işaret etmesinin ardından kazançlarını genişletti.

Haziran vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 39 sent düşerek varil başına 44.94 dolara kadar düştükten sonra, New York'ta saat 13:51 itibariyle yüzde 1.5 yükselerek 45.99 dolara ilerledi. Kontrat Çarşamba günü 1.29 dolar yükselerek 45.33 dolardan kapandı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamasının yüzde 26 altındaydı.

Haziran vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, yüzde 1.7 yükselerek variş başına 47.97 dolara geldi. Cuma günü vadesi dolacak kontrat Çarşamba günü yüzde 3.2 yükselerek 47.18 dolardan kapandı. Daha aktif Temmuz kontratı 9 sent yükselerek 47.69 dolara çıktı. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 1.98 dolar primli işlem gördü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)