BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin AB'den ithalatı artıracak----

Çin AB'den ithalatı artıracak

Çin AB'den ithalatı artıracak
10 Aralık 2011 - 23:41 www.finansgundem.com

Çin, Avro bölgesindeki borç krizini aşması için Avrupa'ya yardımcı olacağını açıkladı.

Resmi bir ziyaret için Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Fu Ying, "Çin, Avrupa'nın borç krizini aşması için yürütülen uluslararası çabalara destek verecek" dedi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fu Ying, "Avrupa'da daha fazla yatırım yapmak istiyoruz. Ticari ilişkilerimizi geliştirmek ve ithalatımızı artırmak için Avrupa'ya heyet gönderiyoruz. Böylece yeni iş olanakları ortaya çıkacak ve ekonomi canlanacak" dedi.
Çin'in Avrupa'ya yardımda bulunacağı fikrinin genellikle yanlış anlaşıldığını belirten Fu Ying, Çin'in yardımının ekonomiyi canlandırmayı amaçladığını ve gelecek yıl Avrupa'dan ithalatı artırmayı planladıklarını söyledi.
Fu Ying, tüm ülkelerin birbirine bağımlı olduğu dünyada Avrupa borç krizi ile uğraşırken Çin'in arkasına yaslanıp oturamayacağını söyledi ve şöyle devam etti:
"Günlük kazançları 1 dolar olan yaklaşık 120 milyon insanın yaşadığı Çin, diğerlerini kurtarmaktan söz edecek kadar zengin bir ülke değil. Ancak bu küresel çabalara katılmayacağımız anlamına da gelmiyor."
3,2 trilyon dolarla dünyanın en büyük döviz rezervlerine sahip ülkesi olan Çin, borç krizini aşması için Avrupa'ya yardım edebilecek ülkeler arasında yer alıyor. AA

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)