BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPasifik Ateş Çemberi'nde deprem fırtınası----

Pasifik Ateş Çemberi'nde deprem fırtınası

Pasifik Ateş Çemberi'nde deprem fırtınası
16 Ekim 2018 - 07:47 www.finansgundem.com

Yeni Kaledonya'da 6.3 ve 6.4 büyüklüğündeki depremlerin ardından 10'u aşkın artçı sarsıntı meydana geldi. Artçı sarsıntıların en büyüğü 5.8

Pasifik Okyanusu'nda yer alan adalar ülkesi Yeni Kaledonya'da peş peşe depremler oldu.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS) verilerine göre, 6.3 büyüklüğündeki ilk depremden yaklaşık 35 dakika sonra bu kez 6.4 büyüklüğünde bir sarsıntı oldu.

Pasifik Ateş Çemberi fay hattı üzerindeki depremlerin ardından bu kez artçı şoklar geldi. 10'u aşkın artçı depremlerin en büyüğü 5.8, en küçüğü 4.8.

Depremlerin ardından herhangi bir tsunami uyarısı verilmedi.

Sarsıntıların merkez üssü, Yeni Kaledonya'nın doğu açıkları ile Vanuatu arası. Depremlere en yakın yerleşim merkezi, 167 kilometre uzaklıktaki Mare Adası.

Yeni Kaledonya, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boya kat eden devasa fay hattı Pasifik Ateş Çemberi'nin üzerinde yer alıyor. Neredeyse her dakika bir depremin meydana geldiği Pasifik Ateş Çemberi, aynı zamanda dünyadaki aktif volkanların yarısından fazlasına ev sahipliği yapıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)