BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemParalel yapı operasyonu! Bankacılar gözaltında----

Paralel yapı operasyonu! Bankacılar gözaltında

Paralel yapı operasyonu! Bankacılar gözaltında
18 Nisan 2016 - 08:52 www.finansgundem.com

Mali polis, “FETÖ-Paralel Devlet Yapılanması” kapsamında aralarında bankacı ve işadamlarının da bulunduğu 88 kişi gözaltına alındı

İstanbul merkezli 9 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen "himmet" operasyonunda, 100 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, 2004-2015 yılları arasında FETÖ/PDY'ye "himmet" adı altında yaklaşık 50 milyon lira finansal destek sağlanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Bank Asya çalışanları, FETÖ/PDY yöneticileri, iş adamları ve bazı vatandaşların da bulunduğu 140 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Karar kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul merkezli 9 ilde gerçekleştirilen operasyonda, "terör örgütüne üye olma" ve "Terörün Finansmanına Dair Kanuna muhalefet" iddiasıyla 100 kişi gözaltına aldı.

ÖRGÜTÜN FİNANSMANI

İstanbul başta olmak üzere Bingöl, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Kocaeli, Rize, Ordu ve Trabzon'un da aralarında bulunduğu 9 ilde gerçekleştirilen operasyonda, 500 polis görevlendirildi. Operasyona konu olan olayda, şüphelilerin Bank Asya bünyesinde bazı işadamları adına açılan hesapları usulsüz çalıştırdıkları, himmet ve örgütün diğer finansman gelirlerini paralarını bu hesaplarda toplayıp Bankacılık Kanunu'na aykırı olarak bu hesapları çalıştırmak suretiyle terör örgütünün finansmanını organize ettikleri kaydedildi. Gözaltı listesinde ünlü isimler de bulunuyor.

BBDK VE MALİ POLİS İNCELEME BAŞLATTI

İşadamı H.Z.'nin şikayeti üzerine harekete geçen BBDK ve Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, banka hesaplarında inceleme başlattı. Yaklaşık 1 yıllık bir çalışmanın ardından İstanbul'da 7 ayrı banka şubesinde açılan 16 ayrı hesap üzerinde para toplandığı ve toplanan bu paraların "FETÖ-PDY" terör örgütüne aktarıldığını belirledi.

SON AÇIKLAMA: GÖZALTI SAYISI 105

Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca paralel devlet yapılanmasına "himmet" aktarıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma çerçevesinde, 41 Bank Asya çalışanı, 45 iş adamının da aralarında bulunduğu 140 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

BAŞSAVCILIĞIN AÇIKLAMASI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından konuya ilişkin yapılan yapılan açıklamada, Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca, yasa dışı FETÖ/PDY örgütüne finansman sağlamak, üye olmak, örgütün propagandasını yapmak ve suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklamak suçlarından gizli soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

Soruşturma kapsamında, Bank Asya hakkında Teftiş Kurulu ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) rapor hazırladığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce de tahkikat yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapılan tahkikat sonucunda, burs, kurban parası, abonelik ücretleri ve himmet olarak verilen ve toplanılan paraların, yardım ve bağışta bulunan kişilere vaat edilen amaçlar doğrultusunda kullanılmadığı, dini duygular istismar edilerek toplanılan para ve çeklerin, Bank Asya'nın bazı şubelerindeki belirli hesaplara aktarıldığı, bu hesaplarla ve hesap sahipleri ile bağlantısı ve ticari ilişkileri bulunmayan örgüt yöneticilerince usulsüz işlem ve tasarruflarla, örgütün amacı doğrultusunda legalize edilerek kullanıldığı, bu işlem ve eylemlerin bir kısım Banka personeli, örgüt adına hesabını kullandıran ve kullanan esnaf ve şirket sahipleri ile bu hesaplarda bulunan paraları örgüt adına tasarruf eden, örgütün ileri gelen üyeleri tarafından gerçekleştirildiğine yönelik bilgi ve bulgulara ulaşılmıştır."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)