BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemParaguay'da 'zırhlı araç soygunu' soruşturmasında 10 gözaltı----

Paraguay'da 'zırhlı araç soygunu' soruşturmasında 10 gözaltı

Paraguay'da 'zırhlı araç soygunu' soruşturmasında 10 gözaltı
26 Nisan 2017 - 02:48 www.finansgundem.com

Gözaltına alınan 10 Brezilya'nın soyguna katılan grup arasında oldukları bildirildi

Paraguay'ın Brezilya sınırındaki Ciudad del Este kentinde yaşanan zırhlı araç soygunuyla ilgili soruşturma kapsamında 10 Brezilyalının gözaltına alındığı bildirildi.

Brezilya Foz do Iguaçu federal polisi adına düzenlenen basın toplantısında konuşan Polis Şefi Fabiano Bordignon, yakalanan 10 Brezilyalının pazartesi sabahı Ciudad del Este'de zırhlı para taşıma aracı soygununa katılan 50 kişi arasında bulunduğunu söyledi.

Bordignon, olay günü öğleden sonra Brezilya'nın Paraguay sınırına yakın Itaipulandia bölgesinde çıkan çatışmada üç soyguncunun öldürüldüğü, iki soyguncunun ise yaralı ele geçirildiği bilgisini verdi.

Polis Şefi Bordignon, soygundan bu yana "çalınan bir polis aracı ile 7 araç, iki tekne, 5 tüfek, 50 kalibrelik makineli tüfek, 7 kilogram patlayıcı, çok sayıda mühimmat, kurşun geçirmez yelekler, biri dolu olmak üzere boş para poşetleri, dolar ve real" ele geçirildiğini aktardı.

Söz konusu paraların Itaipulandia'ya bağlı Sao Jose do Itavo bölgesinde bir evde ele geçirildiğini açıklayan Bordignon, bunların şahitler huzurunda mühürlenerek torbaya konulduğunu ifade etti.

Arama alanını genişlettiklerini ve bu bölgede suçlular olduğuna inandıklarını dile getiren Bordignon, "Sao Paulo'dakileri de içeren diğer soygunlarla benzerlikler, eylemin PCC (bir suç şebekesi) tarafından organize edildiğine inandırıyor. Bu tür bir suç amatörler için değil." dedi.

"400'den fazla polis suçluları arıyor"

Brezilya'nın Paraguay sınırındaki Parana eyaletinin Kamu Güvenliği Müdürü Wagner Mesquita ise 400'den fazla polis ve 4 helikopter ile suçluları yakalama çalışmalarının devam ettiği bilgisini paylaştı.

"Çalınan para 8 milyon dolardan fazla değil"

Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer de konuya ilişkin açıklamasında, Adalet Bakanı Osmar Serraglio'ya Federal Polis Teşkilatını Paraguaylı yetkililerin emrinde, soygunla ilgili soruşturma yapmak için görevlendirmesi talimatını verdiğini belirtti.di.

Soygundan sonra yapılan ilk açıklamalarda çalınan paranın 40 milyon dolara yakın olduğu kaydedilmişti ancak zırhlı para taşıma aracı şirketinden yapılan açıklamada bu miktarın 8 milyon doları geçmeyeceği duyuruldu.

80 kişiyle yüzyılın soygunu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)