BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPanzehir: Yatırım----

Panzehir: Yatırım

Panzehir: Yatırım
25 Aralık 2016 - 07:35 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEİK Genel Kurulu’nda konuştu. İşadamlarına ‘Yatırım yapın’ çağrısında bulunan Erdoğan, ‘Türk Lirası’na geçin, üretin, ihraç edin, istihdam sağlayın’ diyorum” dedi

DIŞ Ekonomik İlişkiler (DEİK) Genel Kurulu dün DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Genel Kurul’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdağan, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek, Nurettin Canikli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, YASED Başkanı Ahmet Erdem katıldı.

Önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, işadamlarına, “Yatırım yapın. Türk Lirası’na geçin, üretin, ihraç edin, istihdam sağlayın. Çünkü bize saldırıların, zerk edilmeye çalışılan zehrin panzehiri bunlardır” diye seslendi. Türkiye’yi 2023 yılında 1 trilyon dolar dış ticaret, 2 trilyon dolar milli gelir ve dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirme hedefine ancak birlikte çalışarak ulaşabileceğini belirten Erdoğan, milletin zor günlerde ülkesi için fedakarlık yapan işadamlarını unutmayacağının altını çizdi.

İŞADAMLARINA GÖREV

Erdoğan, “Türkiye’nin ekonomisine yönelik saldırıların boşa çıkmasında devletle birlikte işadamlarına da önemli görevler düşüyor. Bu kritik dönemde yatırımlarını, projelerini, gayretlerini erteleyen herkes benim nazarımda ekonomimize saldıranlarla aynı saftadır. Hükümetimiz, iş dünyamıza esnaf, sanatkarlarımıza vergi ve sicil affından kredi kolaylığına kadar pek çok ilave destek verdi ve devam edecek. İş dünyamızdan tek beklentimiz, ekonominin çarklarını hızlandırması, piyasayı hareketlendirmesidir. Çünkü yaşanan sıkıntının en önemli sebebi herkesin bekleme durumuna geçmesidir. Bu bakımdan ‘milli seferberlik’ diyorum. Benim ‘milli seferberlik’ dediğim olay, ‘eline silahını al, sokağa çık’ bu değil. İşte ‘milli seferberlik’ bu. Ekonomiye yönelik saldırıları işte bu hava besliyor. Bugün sınırlarımız içinde ve dışında terör örgütleriyle nasıl canhıraş mücadele içindeysek, ekonomimize saldırılar karşısında da aynı kararlılığı göstermek mecburiyetindeyiz. Terörle mücadelede canını koyan yiğitler, sermayesini ortaya koyanlara örnek olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Sürekli faizin düşürülmesinden bahsettiğine dikkati çeken Erdoğan, “Faizin düşmesi lazım, yine söylüyorum. Niye? Girişimcinin önünü açmamız için. Girişimci yatırımı yapacak ki istihdam, üretim, rekabet olsun” ifadelerini kullandı. 15 Temmuz’dan bu yana 12 milyar dolar bozdurarak milletin ülkesine sahip çıktığını söyleyen Erdoğan, “Orada da oyun oynayacaklardı. Milletimiz elinde ne var ne yok bozdurdu. Piyasaya sürdü” dedi.

BİR İŞADAMI 100 MİLYON DOLAR BOZDURDUĞUNU SÖYLEDİ

En zor şartlarda bile yatırım yapılırsa ülkenin çökmeyeceğini ifade eden Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi: “Salona giriş yaparken bir işadamı yanıma geldi. ‘100 milyon dolar bozdurduk. TL yaptık’ dedi kardeşimiz. İşte mesele budur. Yatırımlarımızı TL ile yapacak olursak evvelallah bu ülkenin belini kimse kıramaz. Zaten kıramazlar da.”

DEİK’E YENİ KURUMSAL KİMLİK

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, DEİK’in logosunun yenilenmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Vardan, “Türk iş dünyasının güçlenmesi için alın teri döken bu kuruma, yıllara sari tecrübenin ve bilinirliğin izlerini muhafaza ederek, bugünkü hızına yakışır bir logo ve yeni bir kurumsal kimlik kazandırıyoruz” dedi. 1986 yılından bugüne DEİK’in, bilginin, tecrübenin, müteşebbis ruhun ve cesaretin örneği olduğunu söyleyen Vardan, “DEİK, Türk ekonomisine, üretimine ve istihdamına çok önemli katkılar sağladı. Türkiye bugün, dünyanın tamamıyla ticari iş birliği içindeyse bu çatı altında el ele verenlerin bu başarıda büyük payı vardır” diye konuştu.

2017’DE YENİDEN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

2017’nin yeniden ihracat seferberliğinin başladığı bir yıl olacağını dile getiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci şunları söyledi: “Ekimdeki yüzde 3 civarındaki artış, kasımdaki yüzde 7-8 civarındaki artış, inşallah aralık ayında da yüzde 10’a yakın ihracatımızdaki artışla beraber, 2017 yılı, 2023 hedeflerine doğru yeniden yol aldığımız bir başlangıç olacak. 2017, yeniden ihracat seferberliğinin başladığı bir yıl olacak. 2023 rotamızı bir kez daha gözden geçireceğiz hep beraber. 2023-2051-2071 hedeflerimize giden yolda hiçbir güç bizi yolumuzdan alıkoymayacaktır.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)