BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisOYAK'ta neler oluyor?----

OYAK'ta neler oluyor?

OYAK'ta neler oluyor?
19 Haziran 2016 - 07:24 www.finansgundem.com

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK)'ndan istifa eden Genel Müdür Coşkun Ulusoy şimdi neler yapıyor...

Türkiye ekonomisinde 30 bin çalışanıyla, otomotiv, çimento, demir çelik sektöründe çok önemli şirketleriyle önemli bir yere sahip olan Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK), Mayıs ayı başından beri sürpriz gelişmelere sahne oldu, oluyor...

Bilindiği gibi OYAK’ı 2000’den beri yöneten Genel Müdür Coşkun Ulusoy ile göreve gelişinin birinci yılında olduğu halde Yönetim Kurulu Başkanı Necati Özbahadır, sürpriz bir kararla istifa ettiler.

Ulusoy’un istifasının ardından dört genel müdür yardımcısı; Nihat Karadağ, Dinç Kızıldemir, Hülya Atahan ve Ergun Okur da istifalarını verdi. Ulusoy’un göreve getirdiği danışmanlar Erdemir Genel Müdürü Ali Pandır ve Çimento ve otomotiv grubunun başında olan Celalettin Çağlar ise görevde kaldı.

16 yıllık yönetimi sırasında OYAK’ı yaklaşık 1 milyar TL değerindeki varlıktan 50 milyar TL’ye çıkaran Ulusoy’un istifasının hemen ardından, yerine Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Savaş Erdem atandı. İşte bu atama, OYAK’ta “AK Parti darbesi” olarak yorumlanan bir süreci başlattı.

Erdem’in herhangi bir özel sektör deneyiminin olmaması, isminin önceden belirlenmiş olduğu izlenimi bu yorumu güçlendiriyor.Henüz hükümet cephesinden de OYAK’tan bu yorumlara ilişkin resmi bir açıklama yok. Ancak öğrendiğime göre bu adımlardan komuta düzeyinde askerin bilgisi ve onayı var.Yeni Genel Müdür Erdem, OYAK’ta henüz inceleme aşamasında. Değişimin yakın zamanda başlayacağı konuşuluyor.Turgut Özal’ın prenslerinden biri olarak geldiği Ziraat Bankası’nda tanımıştım.

Ulusoy’u... Ağzı sıkı, tepkilerini belli etmeyen bir bürokrat oldu hep. Ulusoy, bundan sonra ne yapacak? İstifa etmeyen arkadaşlarına kırgın mı? Bu soruları sormak için kendisini aradım ama ulaşmak her zaman ki gibi mümkün olmadı. Yerine bir yakını ile görüştüm. Ayrıldıktan sonra ne yapıyor diye sordum... “16 yıldan beri ilk defa boşta kalıyor. En azından üç dört ay iş düşünmeyecek” diyor.

Ardından ekliyor “Sonra çalışacak. Çalışmak zorunda. 67 yaşında ama çok dinamik. Sonbahardan itibaren iş arayışı başlar.” Henüz gelişmeler yeni olduğu için herhangi bir teklif gelmemiş Ulusoy’a. İzlenimime göre projesyonel bir iş de düşünmüyor artık Ulusoy. Alternatifler arasında artık uzmanlaştığı OYAK emeklilik fonu deneyiminden faydalanarak bir fon kurma projesinin de olabileceğini öğrendim.

Bu arada Ulusoy’la birlikte istifa etmeyen danışmanlardan Celalattin Çağlar, Coşkun Ulusoy’un 10 yaşından beri Darüşşafaka’dan sınıf arkadaşı. Yani 57 yıllık arkadaşlar. Bu harekete kırıldı mı soruma, “Kırılmadı. Herkesin kendi hayatı yorumunu yapıyor” dedi.Pandır ve Çağlar’ın yeni dönemde görevde kalıp kalmayacakları konusunda da çok spekülasyon var.

305 bin askerin maaşlarından kesilen paralarla yaratılan bu değer elbette korunmak zorunda. Yönetim değişikliği gibi önemli bir konuda ise spekülasyonların giderilmesi için kamuoyu bir açıklamayı hak diyor değil mi?

Jale Özgentürk/Hürriyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ayhan Aydemir 01 Aralık 2016 12:20

    Üyelerle anket yapılıp satılmalı

  • Ayhan Aydemir 01 Aralık 2016 12:19

    Oyak satılmalı derhal

  • erdemirci24 Haziran 2016 15:26

    erdemir yönetim kurulu başkanı ve Çoşkun bey in yakın arkadaşı Ali bey Tofaş tan kalabalık bir ekibinizle geldiniz, ve devamlı degişiim dediniz, sadece yaptığınız istanbul 'a iyi maaş ile yöneticiler oldu, üreten Ereği deki işçi arkadaşlarım. tek değişim baştan aşağı bütün yöneticilerin değişmesidir

  • denetim uzmanı21 Haziran 2016 16:07

    AKP RANTÇILARI VE BUNUN YURTDIŞI UZANTILARI YANİ TAMAMEN DUYGUSAL . BAĞLANTILARI İNCELENECEK.

  • oyak üyesi20 Haziran 2016 13:48

    Özelleştirin Türk vatanına hizmet etmiş ve eden her şahsın hakkını verin.Sizde kurtulun bizde kurtulalım.Birilerine peşkeş çekeceğinize

  • ergenekon19 Haziran 2016 12:17

    oyak konusu bankadaki para ve mevduat sahibi kişiler ile alakası yok.yönetim ve yönetimin yasadışı ilişkileri ve girişimleri ile alakalı..

  • ergenekon19 Haziran 2016 11:43

    oyakbank ın yasadışı ilişkilri ve girişimleri deşifre oldu.

  • ne bekleniyor19 Haziran 2016 10:03

    oyak fonunda iyi para varsa herhalde yağmalanacaktır bir şekilde

  • hukukçu19 Haziran 2016 09:50

    ne açıklaması sasyın yazar. askerin parasına çökecek işte beyfendi. bu kadar açıklama. hak hukuk mu? yok tabi ki.