BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOtellerde yanıltıcı yıldız tanıtımına ceza----

Otellerde yanıltıcı yıldız tanıtımına ceza

Otellerde yanıltıcı yıldız tanıtımına ceza
23 Ağustos 2017 - 09:16 www.finansgundem.com

Bazı otel ve turizm işletmelerinin yıldız aldatmacasıyla müşterileri mağdur etmesi üzerine harekete geçen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı muhtelif firmalara ceza yağdırdı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, turizm yatırım ve işletmelerinin yanıltıcı yıldız tanıtımını içeren reklamlarla tüketicileri ekonomik açıdan mağdur etmemesi için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. 

Bülent Tüfenkci, bu kapsamda, Reklam Kurulu’nun 8 Ağustos tarihli toplantısında, yanıltıcı yıldız tanıtımı içeren reklamlara ilişkin muhtelif firmalar hakkında yaklaşık 300 bin TL idari para ve anılan reklamları durdurma cezası verildiğini belirtti.

Tatile çıkacak tüketicilerin mağdur olmamaları için reklamlarda ifade edilen bilgilerle yetinmeyerek farklı kaynaklardan araştırma yapmaları gerektiğini söyledi.

AYIPLI HİZMET KAPSAMINDA

Tüfenkci, yanıltıcı yıldız tanıtımları sebebiyle mağduriyet yaşayan tüketicilerin, ayıplı hizmet kapsamında uyuşmazlık konusunun parasal sınırlarını dikkate alarak tüketici hakem heyetlerine veya tüketici mahkemelerine başvurmalarını istedi.

Tüfenkci, yerli ve yabancı turistlere yönelik aldatıcı reklamlarla ülke turizmine zarar verilmesine asla müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)