BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaOtelcilik devi gözünü göğe çevirdi----

Otelcilik devi gözünü göğe çevirdi

Otelcilik devi gözünü göğe çevirdi
04 Haziran 2018 - 11:14 www.finansgundem.com

Fransız oteller zinciri AccorHotels, Air France KLM'ye talip

Fransız oteller zinciri AccorHotels, ülkenin en büyük havayolu şirketi Air France KLM'den hisse alıyor.

Air France KLM ile görüşmelerin  henüz nihayete erişmediğini belirten AccorHotels,  potansiyel koşulların değerlendirilmesinde erken bir aşamada olunduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmayan Air France KLM, bir süredir yönetim kademesindeki dalgalanmalarla uğraşıyor.

Son olarak 21 Mayıs'ta şirketin CEO'su Jean-Marc Janaillac, çalışanların kendilerine teklif edilen ücret artışını reddetmesi üzerine istifa etmişti.

Çalışan maaşlarına altı yıldır zam yapılmamasını protesto eden sendikaların, şubattan bu yana gerçekleştirdiği 15 günlük iş bırakma eylemleri, havayolu şirketine bu yıl 400 milyon euroya mâl oldu. Şirketin hisse başı fiyatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 geriledi.

Les Echos Gazetesi'nin haberine göre hükümetin üç seçeneği var: Air France KLM'nin tüm hisselerinin AccorHotels'e satılması, bir kısmının satılarak kalan kısmının kontrolünün hükümette bırakılması ve Air France ve AccorHotels hisselerinin değiş tokuş edilmesi. Böyle bir durumda hükümet de AccorHotels'den pay almış olacak.

Konuyla ilgili Les Echos'a konuşan kaynaklar, hükümetin AccorHotels'e hisse satışı konusunda oldukça ciddi olduğunu söylüyor.(Business HT)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)