BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakOtelcilerin Karaköy sevdası----

Otelcilerin Karaköy sevdası

Otelcilerin Karaköy sevdası
01 Kasım 2013 - 16:36 www.finansgundem.com

Salıpazarı-Karaköy hattı, otel yatırımcılarının akınına uğradı. Bölgede 10’dan fazla yeni otel inşaatı var...

İstanbul'a turist getiren kurvaziyer gemilerinin yanaştığı Salıpazarı-Karaköy Limanı özelleştirme ihalesi, kelimenin tam anlamıyla, başta emlak piyasası olmak üzere bölgeyi uçurdu.
Galataport olarak bilinen Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne ait İstanbul Salıpazarı Liman Sahası'nın özelleştirilme ihalesinin ilkini 2005 yılında İsrailli işadamı Sami Ofer kazanmış; ancak ihale bir süre sonra iptal edilmişti.
Limanın 30 yıllığına özelleştirilmesini sağlayacak ihale geçtiğimiz mayıs ayında tekrarlandı ve bu kez 702 milyon dolarlık teklifle ipi Doğuş Holding göğüsledi.

BÜYÜKLER ÇEVREYİ PARSELLEDİ
2005 yılında iptal edilen Galataport ihalesinin sekiz yıl aradan sonra ikinci köz yapılması, Salıpazarı ile Karaköy arasına ilgi duyan yatırımcıları da hareketlendirdi. Salıpazarı'ndan başlayan Denizcilik İşletmeleri'ne ait alanın karşısında bulunan binaların etrafı tek tek çevrilmeye başlandı. Etrafı çevrilen binaların çoğunun yıkılarak otel olarak yeniden inşa edildiği gözleniyor. Yıkılıp yerlerine otel yapılan binalar sadece Salıpazarı'nda değil, Karaköy'e doğru tramvay yolu üzerinde ve sahil tarafında da birçok binanın ünlü otel işletmeleri tarafından satın alındığı ve etraflarının çevrildiği görülüyor.

FİYATLAR YÜZDE 140 ARTTI
Yapılan son ihale sonrası bölge turizm yatırımı açısından tam anlamıyla bir cazibe merkezi haline geldi. Kurvaziyer gemileri ile her gün gelen binlerce turisti hesap eden yatırımcılar, otel yatırımı yapmak için bölgeyi mesken tutmuş durumda. 2005 yılındaki ilk ihalede bölgedeki binaların değerinin yüzde 100 arttığını söyleyen gayrimenkul danışmanları, mayıs ayında yapılan ikinci ihalenin ardından da bölgedeki binaların değerinin ortalama yüzde 40 arttığını vurguluyor. Metrekaresi bin dolardan aşağı yer bulmanın mümkün olmadığını ifade eden gayrimenkul uzmanları, Karaköy-Salıpazarı arasındaki sahil şeridinde ve Bankalar Caddesi'nde metrekare fiyatlarının 7 bin 500 dolara kadar çıktığını belirtiyor.

HERKES YER ARIYOR
Salıpazarı-Karaköy'de sadece otel yatırımcısı değil, markalı kuyumcular, halı ve hediyelik eşya satıcıları da yer arıyor. Louis Vuitton'un bile bölgede yer aradığını ifade eden gayrimenkul danışmanları, Gabar ve Maya gibi markalı restoranların da semte girdiğini belirtiyor. Nuruosmaniye'deki hediyelik eşya mağazalarının sahipleri de Karaköy'de yoğun şekilde yer arıyor.
Mekan arayanlarda durum böyle, ama satanlar cephesinde işler farklı. Bölgede yer arayan çok ama satan oldukça az. Yerini satan az sayıdaki mal sahibinden biri de Mehmet Kutman. Bir gayrimenkul danışmanı Global Holding'in faaliyet gösterdiği bina için Kutman'ın 40 milyon dolar istediğini söylüyor. Bankalar Caddesi üzerinde mülkleri bulunan Yılmaz Ulusoy ve Başaran Ulusoy'un ise yeni yerler almak için arayış içinde oldukları söyleniyor.

YENİ OTELLER İNŞA EDİLİYOR
Salıpazarı-Karaköy arasında 10'un üzerinde yeni otel inşaatı var. Salıpazarı'nda BNP Peribas Cardif Sigorta'nın hemen yanındaki binanın etrafı çevrilmiş ve içinde büyük bir inşaat faaliyeti başlamış. Cadde üzerinde Beyoğlu 5'inci Noterliği'nin hemen yanında iki blok halinde boşaltılan binada da inşaat faaliyeti hızlanmış. İstanbul Modern'in sokağının girişindeki iki binanın da etrafı çevrilmiş. Karaköy'e yakın bir noktada tramvay yolu üzerinde kilise binasının hemen yanındaki binanın da etrafı tamamen örtülmüş. Karaköy'de Bank Asya'nın iki yanındaki binalar da etrafı inşaat için çevrilenlerden.
Karaköy'ün sahile inen araç yolunun hemen girişinde Gönen Otelleri'nin sahibi 2,5 milyon dolara satın eski bir binayı butik bir otele çevirmiş. Katlı otoparkın köşesinde bulunan The Haze Karaköy Otel, bölgede eskiden rulman distribütörlüğü yapan biri tarafından açılmış. The Haze Oteli'nin hemen yanında yeni bir otel daha inşa ediliyor. 20-22 odalı olacağı söylenen yeni otel inşaatının sahibi ise Sağlık Lojistik'in sahibi Zait Sağlık.
Karaköy sahil caddesi üzerinde de çok sayıda otel inşaatı var. Tarihi Karaköy Karakolu'nun hemen yakınındaki 3 bin 500 metrekare büyüklüğündeki arazide otel inşaatı için dev vinçler çalışıyor. Novotel Karaköy adı ile tabela asılan arazide işveren olarak İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü gözüküyor. Novotel Karaköy'ü yap-işlet-devret modeli ile 200 odalı ve beş yıldızlı inşa eden ise Akfen Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın.
Aynı cadde üzerindeki eski Alemdar İşhanı'nı Said Haifawi satın almış. Etrafı çevrilen eski iş hanına müteahhit olarak Continental Otelcilik Turizm A.Ş. tabela asmış. Eski Alemdar İşhanı'nın biraz ilerisinde başka bir binaya da Dilda Turizm ve Yatırım A.Ş. mal sahibi olarak tabelasını asmış. Sahil caddesi üzerinde etrafı çevrilen bir başka binayı ise Polimeks satın almış. (Sabah)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)