BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin“Öte/de/ki mimarlık” sergisi Akbank Sanat’ta----

“Öte/de/ki mimarlık” sergisi Akbank Sanat’ta

“Öte/de/ki mimarlık” sergisi Akbank Sanat’ta
21 Kasım 2018 - 17:33 www.finansgundem.com

Akbank Sanat, Öte/de/ki Mimarlık Sergisi’yle 28 Kasım 2018-05 Ocak 2019 tarihleri arasında sanat severlerle buluşuyor.

Kurulduğu günden itibaren ülkemizin çağdaş sanat dinamiğini hareketlendiren dikkat çeken etkinliklere imza atan Akbank Sanat, mimarlık dünyasının  önemli temsilcilerinden Tabanlıoğlu Archıtects ve Mimarlar+ Han Tümertekin ofislerinin çalışmalarını Öte/de/ki Mimarlık Sergisi’yle 28 Kasım 2018-05 Ocak 2019 tarihleri arasında sanat severlerle buluşturuyor. Serginin küratörlüğünü Prof.Dr.Hasan Bülent Kahraman ve sergi danışmanlığını Luca Molinari üstleniyor. 

Serginin küratörü Prof.Dr.Hasan Bülent Kahraman, sergiyi şu şekilde özetliyor:

 “Mekan insanın temel sorunsalıdır. Mekansız bir tasavvur olanaksızdır. İnsanın mevcudiyeti mekanla kaimdir. Mekanı dönüştürdüğünde insan kendisini dönüştürür. Mekanı dönüştürmek ise daima bir zihinsel tasavvura tekabül eder. Söz konusu dönüşüm bilincin mekanik dönüşümüyle iç içedir. Mekana yönelik her müdahale ideolojik bir dönüşümü de içerir. Mekan bir varoluş gerçeğidir. İnsanî olan her kurgu mekanla iç içedir ve mekanı aşmak en önemli felsefi sorunlardan biridir. Mekan son kertede kimlik, bellek ve aidiyet demektir. En katmanlı kültürel tartışmalar öyle görünmese dahi mekânsal göndermelerle gerçekleşir. Mekanın soyutlanması varlığın metafizik anlamlarına açılacaktır. Son kertede ise mekan dinamikleri kültürel göndermeleri kapsar. Güncel sanatın sanatsal olduğu kadar politik ve felsefi saiklerle mekanı temel bir kabul olarak ele alması bu sorunun karmaşık yapısından türer. Tabanlıoğlu ve Tümertekin farklı yapılar, farklı coğrafyalar ve farklı kimlik ve aidiyetler içinde kendi yapılarını tasarlar ve kurarken eylem ve fizik ile tasavvur ve soyutlama arasında söz konusu karmaşayı söz konusu ediyor. O karmaşadan lineer ve organik olmayan müdahale edilmiş ama kendi birikimine yaslanmaktan da çekinmeyen bir soyutlama çıkarıyor. Geriye kalan o soyutlamanın gene bir başka mekan içinde sorgulanmasıdır. Her mekan öte/de/ki midir yoksa her mekan burada, şimdi ve mevcut olanı içerir mi?”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)