BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringOsman Zeki Özger dönemi başladı----

Osman Zeki Özger dönemi başladı

Osman Zeki Özger dönemi başladı
01 Kasım 2013 - 13:21 www.finansgundem.com

Finansal Kiralama, Faktorin ve Finansman Şirketleri Birliği'nin ilk başkanlığına Vakıf Finansal Kiralama A.Ş. Genel Müdürü Osman Zeki Özger seçildi

6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu’nun yürürlüğe girmesinin ardından kurulan Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği, 30 Ekim 2013 tarihinde yaptığı ilk yönetim kurulu toplantısında Yönetim Kurulu Başkanlığına Vakıf Finansal Kiralama A.Ş. Genel Müdürü Osman Zeki Özger’i seçti. Aynı toplantıda, Strateji Faktoring A.Ş. Genel Müdürü Nejat Zafer Ataman ve Man Finansal Services Tüketici Finansmanı A.Ş. Genel Müdürü Vahit Altun da başkan vekilliğine seçildiler.
Ülkemizde finansal kuruluş olarak faaliyet gösteren finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerinin kuruluş ve çalışma esasları ile finansal kiralama, faktoring ve finansman sözleşmelerine ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla 13.12.2012 tarihinde yürürlüğe giren 6361 sayılı Kanun uyarınca kurulan Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği, Türkiye’de 2013/06 dönemi itibariyle aktif büyüklüğü 56,6 Milyar TL ulaşan finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerini aynı çatı altında topluyor.
Birliğin 22 Ekim 2013 Salı günü gerçekleştirilen ilk Genel Kurulu’nda, her sektörden beşer üyenin seçildiği toplam 15 üyelik Birlik Yönetim Kurulu oluşturuldu. Aynı toplantıda en yüksek oyu alan altıncı ve yedinci üyeler ise, kendi sektörlerinden gelen Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte sektörlerinin Sektör Temsil Kurullarını oluşturdular.
Özger, Yönetim Kurulu Başkanı seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, banka dışı finansal kurumların 2012’de yüzde 16 büyüme kaydedip, 50,1 Milyar TL aktif büyüklüğe ulaştığını hatırlatarak, 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu’nun ülkemiz finansal sisteminin gelişmesi, çeşitlenmesi ve derinleşmesi açısından atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi. Ayrıca 13 Aralık 2012 tarihinde yürürlüğe giren kanunun her üç sektör için kısa vadede kaldıraç etkisi yaratacağına ve ülke ekonomisinin 2023 hedeflerinin tutturulmasında çok ciddi katkıda bulunacağına inandığını ekledi.
Özger, üyelerinin ortak hareketi sonucu birliğin güçlü bir yapıya sahip olacağını söyledi. “ Birlik olarak Türkiye’de banka dışı finansal sektörün toplam ekonomideki payının arttırılması için çalışmayı, ülkemizdeki finansman kaynaklarını çeşitlendirmeyi, üyelerimizce sağlanan alternatif finansman olanaklarını yaygınlaştırmayı; ayrıca çeşitli sektörlerle üyelerimiz arasındaki karşılıklı anlayış ve işbirliğini geliştirmeyi, sektörümüzdeki uygulamalarda yeknesanlığı sağlamayı ve eğitim faaliyetlerini düzenlemeyi hedefliyoruz.” diyerek, “ ülke ekonomimiz için büyük önem taşıyan 6361 sayılı yasanın çıkmasını sağlayan hükümetimize, söz konusu yasayı çıkaran Yüce Meclisimize ve emeği geçen herkese Yönetim Kurulu adına teşekkür ediyorum.” dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • NEZİH PERÇİN13 Kasım 2013 18:08

    HAYIRLI UĞURLU OLSUN.OSMAN BEY.. BAŞARILARININ DEVAM ETMESİNİ CANDAN DİLERİM.. SEVGİ VE SAYGILARIMLA... NEZİH PERÇİN (DEMİRBANK A.Ş.DEN)