BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOrdu Belediye Başkanı Yılmaz istifa etti----

Ordu Belediye Başkanı Yılmaz istifa etti

Ordu Belediye Başkanı Yılmaz istifa etti
18 Eylül 2018 - 16:26 www.finansgundem.com

Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz görevinden istifa etti.

İsmi son olarak Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a yönelik sert sözleriyle gündeme gelen Ordu'nun Ak Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz görevinden istifa etti. Valilik yeni başkan seçilinceye kadar, Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili olan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş'ın görevi devir alacağını açıkladı.

Enver Yılmaz istifasını şu sözlerle duyurdu:

"Söylenecek o kadar söz var ki; Hepsini kalbimin derinliklerine atıyorum. Küllensin diye... 23 yıllık aktif siyasi hayatıma son veriyorum. Ordu Büyük Şehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Ben hakkımı helal ediyorum. Sizlerde helal ediniz. Allaha emanet olunuz."

NUMAN KURTULMUŞ’U ÇOK SERT SÖZLERLE ELEŞTİRMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta Başkan Yılmaz yine sosyal medya hesabından şu an Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Numan Kurtulmuş’un Saadet ve HAS Parti lideri olduğu dönemdeki “AKP eleştirileri” videosunu paylaşmış ve “Birileri sözlerini unutmuş gibi ama biz unutmadık, unutmayacağız! Firavunlaşmadık, karunlaşmadık, kibre düşmedik. Dilimizin Ali dediğine, kalbimiz Muaviye demedi… ‘Aramızda gizli ve sinsi AKP'liler olabilir' demişti. Yıllar sonra haklı olduğu ortaya çıktı. Geldiği yere bakılırsa. En gizli ve sinsi kendi çıktı. ‘Edebinizi takının' diyerek partimize parmak sallayan, en ağır hakaretleri hiç çekinmeden sıralayan kişinin 8 yıl önceki sözleri… Demek ki, Ne oldum değil, ne olacağım demeli!” demişti. Bu gelişmenin ardından Yılmaz’ın görevinden alındığı iddia edilmişti.

PROTOKOL KAVGASI DAMGA VURMUŞTU

Evner Yılmaz’ın adı geçtiğimiz yıl o dönem Kültür ve Turizm Bakanı olan Numan Kurtulmuş’un önünde, Ordu İl Emniyet Müdürü ile yaptığı koltuk kavgası ile de gündeme gelmişti.

Ordu'da, 23 Temmuz 2017'de Aybastı Perşembe Yayla Şenliği´nde dönemin Ordu Emniyet Müdürü Suat Çelik ile Enver Yılmaz arasında protokol tribününde kavga çıkmış, dönemin Kültür ve Turizm Bakanı ve Ordu Milletvekili olan Numan Kurtulmuş, kavganın arasında kalarak şenliği terk etmişti. Numan Kurtulmuş ile Enver Yılmaz arasında bu olay nedeniyle küskünlük yaşandığı öne sürülmüştü. Emniyet Müdürü Suat Çelik de kendi isteğiyle Ordu Emniyet Müdürlüğü'nden merkeze gitmiş, ardından da Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı'na atanmıştı.

YERİNE GELEN İSİM BELLİ OLDU

Valilik'ten yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“5393 sayılı Belediye Kanununun 45. maddesinin 6. fıkrasında yer alan ‘Belediye başkanı veya başkan vekili seçilinceye kadar belediye başkanlığı görevi, meclis birinci başkan vekili, bulunmaması durumunda ikinci başkan vekili, onun da bulunmaması durumunda vali tarafından görevlendirilecek bir kamu görevlisi tarafından yürütülür’ hükmü uyarınca, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilinceye kadar Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi, Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili olan Altınordu Belediye Başkanı Sayın Engin Tekintaş tarafından yürütülecektir.”

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Ergül 19 Eylül 2018 10:20

    Yeni Türkiye ve Başkanlık rejimi denilen (dikta rejimi) sistem bu olayları çoğaltacaktır. Ben bunla ilgilenmiyorum Asıl sorum, istifa edenlerin içine atmaları ve konuşmamalarıdır. Zira yanlışın ve haksızlığın karşısında konuşmayanların dinimizde yeri dilsiz şeytan'dır. Yani Şeytan denilirken, artık namz, oruç, hac, zekat vs. yapma kardeşim seni ben şeytan ilan ediyorum. artık yaptığın hayır vs. işlemez sen zaten en büyük suçu işleyip şeytan sınıfına girdin denmiştir.

  • Hüseyin Zavalsız18 Eylül 2018 19:12

    AK Parti Genel Merkezinin almış olduğu karar çok yanlış bir karardır böyle çalışan böyle hizmet eden bir başkani istifa ettirmek yanlış bir karardır 2014 belediye seçimlerinde tüm ilçeleri ile beraber Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne kazanan Sayın Enver Yılmaz dir Enver başkanımız dava adamı hizmet adamıdır buradan Tüm Türkiye'ye seslenmek istiyorum Ordu'ya yolunuz düştüğünde gidin orduya bir bakın bir gezin Bir dolaşım Google'dan da bakabilirsiniz Ordu'ya yapılan hizmetler ortadadır Çalışkan Ve başarılı bir başkanimizi görevden almak istifa ettirmek çok ama çok yanlış adimdir Enver başkanımız AK Parti kurulurken sayın Erdoğan'ın yanında yer almış AK Parti kurucu İl Başkanlığı olarak hizmet etmiş Üç dönem milletvekilliği yapmış çok sevilen çok çalışkan bir başkanımızdi. Başkanımız Enver Bey istifa ettirilmesi bir Ordulu olarak beni derinden üzmüştür AK Parti Böyle yaparak kendine zarar vermektedir.