BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOp. Dr. Salih Mertan intihar etti----

Op. Dr. Salih Mertan intihar etti

Op. Dr. Salih Mertan intihar etti
09 Kasım 2018 - 13:55 www.finansgundem.com

İzmir'de Gazi Hastanesi ortağı ve Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanı Op. Dr. Salih Mertan evinde başına silahla ateş ederek intihar etti.

İzmir'de Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanı Op. Dr. Salih Mertan evinde başına silahla ateş ederek intiharetti. Geride herhangi bir intihar notu bırakmayan Mertan'ın cesedini kapıcı buldu. Parkinson hastası olduğu öğrenilen Mertan'ın son dönemde aldığı ilaçlar nedeniyle çevresindekilere, "Parkinson hastalığı tedavisi için çok ilaç alıyorum. Bu ilaçlar beni yoruyor" dediği öğrenildi. Mertan'ın parkinson hastalığı nedeniyle son dönemde psikolojisinin bozulduğu belirtildi.

Olay, bugün sabah saat 09.00 sıralarında Konak ilçesi Alsancak Birinci Kordon Atatürk Caddesi numara 230'da meydana geldi. Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanı 70 yaşındaki Op. Dr. Salih Mertan'ın dairesinden silah sesleri duyan apartman kapıcısı anahtarla kapıyı açarak içeri girdi. Mertan'ı kanlar içerisinde yerde yatarken bulan kapıcı durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 ekibi yaptığı kontrolde Mertan'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Evli ve iki çocuk babası Mertan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Parkinson hastası olduğu öğrenilen Mertan'ın intihar etmeden önce geride herhangi bir not bırakmadığı öğrenildi. Parkinson hastası olduğu öğrenilen Mertan'ın son dönemde aldığı ilaçlar nedeniyle çevresindekilere, "Parkinson hastalığı tedavisi için çok ilaç alıyorum. Bu ilaçlar beni yoruyor" dediği öğrenildi. Mertan'ın parkinson hastalığı nedeniyle son dönemlerde psikolojisinin de bozulduğu belirtildi.

ALTINORDU KULUBÜ'NDEN AÇIKLAMA

Kulüpten yapılan açıklamada "kulübümüzün camiamızın sembol isimlerinden, Op. Dr. Salih Mertan'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Uzun süredir Altınordu Spor Kulübü Derneği Başkanlığı görevine de devam eden 1948 doğumlu Salih Mertan, kulübümüze her dönemde çok değerli katkılar vererek unutulmazlar arasındaki yerini almıştı. Mertan'a Allah'tan rahmet, kulübümüze, camiamıza, yakınları ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dileriz. Salih Mertan'ın cenaze töreni ile ilgili bilgiler daha sonra paylaşılacaktır" denildi.

SALİH MERTAN KİMDİR?

1948 yılında İzmir'de doğan Op. Dr. M. Salih Mertan, ilk ,ortaokul ve lise öğrenimini de İzmir'de tamamladı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Mertan daha sonra Ağrı'nın Doğubeyazıt ve Çanakkale'nin Gelibolu İlçesinde hükümet tabibi olarak görev yaptı. Vatani görevini tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ve Amerika Birleşik Devletleri'nde Üroloji ihtisası yaptı. 1988-1992 yılları arasında İzmir TCDD Hastanesinde Üroloji Uzmanı olarak görev yapan Mertan 1992 yılında görevinden istifa ederek sırası ile Can-Tıp Endomed Tıp Merkezi, Özel Kuşadası Hastanesi'nin kurucu ortakları arasında yer aldı. Gazi Hastanesi'nin kurucuları arasında olan Salih Mertan Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapıyordu. (Sabah)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 1Borsacı09 Kasım 2018 21:24

    Çok şaşırmadım, yeterince yaşayan ve göreceğini gören kişi doydum dediyse bu dünyadan ayrılma hakkına sahip olmalı.