BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriOneClick kentleri akıllı metropollere dönüştürüyor----

OneClick kentleri akıllı metropollere dönüştürüyor

OneClick kentleri akıllı metropollere dönüştürüyor
03 Mayıs 2016 - 13:21 www.finansgundem.com

ABD ve Dubai’nin ardından Polonya ve Singapur’da ofis açmaya hazırlanan Cardtek, yeni şirketi OneClick’i bir dünya markası yapacak...

Finansal teknolojiler alanında faaliyet gösteren Cardtek Şirketler Grubu, ödeme sistemleri teknolojilerinin çeşitli sektörlerde de kullanılmaya başlamasıyla bu alanda yeni bir şirket kurdu. OneClick ismini taşıyan bu şirket, son tüketicinin kent yaşamındaki hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. İlk aşamada ulaşım ve akaryakıt sektörleri olmak üzere iki farklı alanda hizmet sunacak olan OneClick, Türkiye’deki ilk projesini İzmir’de İzmirim Kart ile gerçekleştirdi. İlk global projeleri ise Hindistan’da Bangalore ulaşım kartı ve Portekiz’de Porto şehir kartı oldu.  
 
OneClick İcra Kurulu Başkanı Murat Göksenin Güzel, OneClick’in faaliyet alanlarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Kurumsal iş ortaklarımızla birlikte son kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırmak, onlara katma değerli ürün ve hizmetler sunmak amacıyla OneClick’i hayata geçirdik. Cardtek’in 15 yıllık bilgi birikiminden aldığımız güçle, insanların daha kaliteli bir şehir hayatına, uluslararası standartlara kolay, güvenli ve hızlı hizmetlere ulaşmalarını sağlıyoruz.”

ULAŞIM KARTLARI AKILLANIYOR
 
OneClick ailesinin akıllı ulaşım markası OneClick Transit, ulaşım kartını bir akıllı şehir kartına dönüştürecek yenilikleri ve uygulamaları hayata geçiriyor. OneClick Transit, şehir içinde toplu taşımacılıkta kullanılan kartları yalnızca ulaşım kartı olmaktan çıkarıp, otoparklarda, akaryakıt istasyonlarında, turistik alanlarda ve kültür merkezlerinde ödeme yapmak için kullanılabilen bir akıllı şehir kartı olarak konumluyor. 
 
OneClick Transit ile sunulan kart sistemlerinin sağladığı imkanlar sayesinde tek bir kartı ödeme aracı olarak kullanabilecek; kullanıcılar, verilen tüm hizmetlere kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde erişebilecek. Ayrıca bu tek adımlı sistem; teknolojik gelişmelerle, yeniliklere kolaylıkla ve ekonomik olarak uyarlanabilecek ve kent yönetimlerine maliyet avantajı sağlayacak. 



ARAÇTAN İNMEDEN YAKIT ALMANIN YOLU: ONECLICK FUEL
 
OneClick’in akaryakıt sektöründeki markası OneClick Fuel, benzin alırken arabadan çıkarak ödeme yapma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. OneClick Fuel, kullanıcının mobil cihazıyla yakıt pompası arasında iletişim kurarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. OneClick Fuel şu anda Türkiye’deki akaryakıt firmalarıyla çalışmalarına son hız devam ediyor; bu teknolojiyi Ortadoğu’da da devreye alacak. 
 
GELECEK: AKILLI ŞEHİR ÇÖZÜMLERİ
 
OneClick’in akıllı şehir hayatı için akıllı yürüyen merdivenler, güneş enerjisiyle çalışan hizmetler, otomatik park sistemleri ve atık yönetimi için dijital çözümler gibi akıllı şehir yaşamı için yeni teknolojileri araştırdığını vurgulayan Güzel, “Stratejimiz hem müşteri hem de kent yetkilileri için tek bir entegre çözüm sunmak. OneClick, henüz bu parçalar birleşmemişken şehirleri yaşamak için daha iyi yerler haline getirmek için çalışıyor” dedi. 

YENİ HUB’LAR POLONYA VE SİNGAPUR
 
Murat Göksenin Güzel, OneClick’in tanıtımı için düzenlenen toplantıda Cardtek’in Türkiye ve uluslararası planlarını, hedeflerini de paylaştı. Önümüzdeki 5 yıl içinde alanında dünyanın en büyük 10 şirketi arasına girmeyi hedeflediklerini vurgulayan Güzel, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“4 yıldır üst üste Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi seçiliyoruz. Türkiye’deki her 10 kartın 6’sının arkasında Cardtek teknolojisi var. Hindistan’ın ulusal ödeme sistemi RuPay ve kartlarının teknolojik altyapısını Cardtek olarak biz sağlıyoruz. ABD’nin EMV (chip & PIN) geçişinde oradaki bankalarla birlikte çalışıyoruz. Hindistan’da, İtalya’da, ABD’de toplu ulaşım çözümleri sunuyoruz. ABD’de Chicago ve Toronto’nun ardından San Jose’deki Silikon Vadisi’nde bir ofis açıyoruz. Dubai ofisimizi açtık. Şimdi Polonya ve Singapur’da ofis açıyoruz. Polonya’daki ofis Avrupa, Singapur’daki ise Asya-Pasifik için hub (üs) olacak. Üzerinde güneş batmayan bir Türk teknoloji şirketi olacağız.”



CARDTEK, İRAN’IN EMV GEÇİŞİNDE DE ROL ALMAK İSTİYOR
 
Ambargoların kalkmasının ardından İran ödeme sistemlerine yönelik çalışmaları hızlandırdıklarını anlatan Güzel, “Bu ülkede ödeme sistemleri açısından çok yüksek bir potansiyel var. İran da EMV geçişi planlıyor. Türkiye, Hindistan, ABD, Azerbaycan gibi ülkelerde bu anlamda edindiğimiz tecrübe ve know how bizi bu konuda avantajlı kılıyor” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)