BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÖmer Koç'un Osmanlı koleksiyonu sergileniyor----

Ömer Koç'un Osmanlı koleksiyonu sergileniyor

Ömer Koç'un Osmanlı koleksiyonu sergileniyor
18 Ocak 2017 - 08:41 www.finansgundem.com

50 milyon euro’luk yatırımla yeni bir modern sanat müzesi açmayı planladığını açıklayan Ömer Koç, kişisel koleksiyonunu sanatseverlerle buluşturacak

Koç Ailesi’nin çağdaş sanat konusundaki en tutkulu ismi olan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, kişisel koleksiyonundan eserler sergileyecek. Sanat tutkusu ile Arter Galeri’yi hizmete sokan ve Koç Ailesi’nin her yıl sanata 10 milyon euro yatırım yaptığını söyleyen Ömer Koç’un, “Yusuf Franko’nun İnsanları: Bir Osmanlı Bürokratının Karikatürleri” adlı sergisi 26 Ocak’ta Beyoğlu’nda ziyaretçileriyle buluşacak.

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED), Ömer M. Koç Koleksiyonu’nda yer alan, 19. yüzyıl sonu Osmanlı bürokratı, hariciyeci, mutasarrıf, cemiyet adamı Yusuf Franko Kusa Bey’e ait karikatür albümü ve içindeki çizimler sanatseverlerle ilk kez buluşacak.

Yusuf Franko’nun karikatürleri, özellikle 19. yüzyıl sonunun Beyoğlu’nun Pera semtini, kendisinin de parçası olduğu renkli sosyal ağları ve İstanbul’un küresel mekânlarını gözlemek için izleyiciye imkan sunuyor. 19. yüzyıl sonunun zengin kapitalistleri, Osmanlı paşaları, Levantenleri, sanatçıları ve diplomatlarının hiciv yüklü portrelerinin yer aldığı “Yusuf Franko’nun İnsanları; Bir Osmanlı Bürokratının Karikatürleri” sergisi, 1 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.

Hürriyet/Gökhan Kimsesizcan

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)