BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiOlpak: Bu tablodan en az hasarla çıkacağız----

Olpak: Bu tablodan en az hasarla çıkacağız

Olpak: Bu tablodan en az hasarla çıkacağız
13 Ağustos 2018 - 16:34 www.finansgundem.com

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak piyasalardaki son hareketlere dair, "Bu tablodan az hasarla kalkacağımız konusunda endişeli değiliz" yorumunu yaptı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak Türkiye'nin makro ekonomik dengelerine bakıldığında böyle bir dalgalanmayı hak etmediğini söyledi.

Olpak Bloomberg HT'ye piyasalardaki son hareketliliğe ilişkin yaptığı açıklamasında Türkiye'nin cari açık, işsizlik, enflasyon artışı, bütçe açığı gibi sorunları olduğunu ancak hiç birisinin böylesi bir spekülatif ortamla karşılaşmak için yeterli gerekçeler olmadığını kaydetti.

Olpak "Burada ekonominin dışında başka bir olay var. Bu tablodan az hasarla kalkacağımız konusunda endişeli değiliz" yorumunu yaptı.

DEİK Yönetim Kurulu'nun toplanıp bu süreçte yapılacakları değerlendireceklerini kaydeden Olpak "Telaşa kapılmamak lazım, herhangi bir panik havası içerisinde hareket etmemek lazım." diye konuştu.

GÜVEN VURGUSU

Yatırımcıya güven duygusunun verilmesi gerektiğine vurgu yapan Olpak "Hükümet 100 günlük hedefler ve Bakan Albayrak geçen hafta yeni ekonomik modeli açıklandı...

Dün son atak gerçekleştirdikten sonra ekonom yönetiminin buna hazırlıklı olduğunu gördük. BDDK, TCMB, SPK gerekli önlemleri aldı ve açıklamaları yaptı, işte güven duygusu bunlarla olur. Bunların sonuçlarını aldıkça yatırımcının güveni tesis edilir" şeklinde konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)