BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinOlağanüstü hal turistleri korkuttu, Maldivler’e talep düştü----

Olağanüstü hal turistleri korkuttu, Maldivler’e talep düştü

Olağanüstü hal turistleri korkuttu, Maldivler’e talep düştü
23 Şubat 2018 - 12:06 www.finansgundem.com

Maldivler'de ilan edilen olağanüstü hal nedeniyle ülkeye olan turizm talebi geriledi

Maldivler’de 5 Şubat’ta15 günlüğüne ilan edilen Olağanüstü Hal Uygulaması bir ay daha uzatıldı. Meclis Başkanı Abdullah Mesih Muhammed, 85 üyeli parlamentoda muhalefet milletvekillerinin boykot ettiği oylamada 38 iktidar partisi milletvekilinin lehte oy kullanması üzerine, ülkedeki olağanüstü hal durumunun uzatıldığını açıkladı.

TURİZMCİLERDEN KARARA BÜYÜK TEPKİ

Yeni uzatmayla olağanüstü halin 22 Mart'ta sona ermesi beklenirken bu karar ekonomisi sadece turizmde dayanan ülkede turizmciler arasında büyük tepki yarattı. Maldivlerin en büyük seyahat acentelerinden biri olan Capital Travel’in sahibi ve aynı zamanda Maldivler Amerikan Toplumu Başkanı Yoosuf Riffath, kalkmasını beklerken olağanüstü halin tekrar uzatılmasını büyük bir sorumsuzluk olarak niteledi ve bunun turizm açısından ağır sonuçları olacağını söyledi.

Ülkenin en büyük seyehat acentelerinden Capital Travel'in sahibi turizmci Yoosuf Riffath olağanüstü halin tekrar uzatılmasını telafisi olmayan bir hata olarak tanımladı. Riffath, ülke ekonomisi daha fazla zarar görmeden hükümetin bu yanlıştan bir önce dönmesini talep etti.

Devlet'in sorumsuzca yaptığı bu eylemin birçok ülkenin Maldives'lere seyahat yasağı getirmesine neden olacağına vurgu yapan Riffath, “Olağanüstü Hal’i tekrar uzatmak kesinlikle saçma. Bu kaldırılmadığı sürece herhangi bir seyahat fuarına katılmanın bizim için hiçbir anlamı yok” dedi.

OLAĞANÜSTÜ HAL YÜZÜNDEN İPTALLER BAŞLADI

Kararın turizm endüstrisi ve Maldivler ekonomisi için ciddi bir tehdit olduğunu belirten Riffath, ülkedeki önemli turizm yatırımcılarının Olağanüstü Hal uygulamasına karşı hala sessiz kalmalarının çok üzücü olduğunu dile getirdi. “Bu kararın olumsuz etkisini önümüzdeki aylarda hissedeceğiz” diyen Riffath, Maldivler turizminin tehlikede olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Maldivler ekonomisi tamamen turizme bağımlıdır.. En büyük pazarımız olan Çin’de hükümet vatandaşlarına Maldivler’e gitmemeleri yönünde uyarıyor. Şu anda Maldivlerdeki resortlarda doluluk oranı yüzde 65’lere düştü. Turizmde kaybedilen güveni geri kazanmamız aylar sürebilir. İspanya’dan ilk iptallerin gelmeye başladı, birçok ülkeden rezervasyon iptalleri yapılıyor. Olağanüstü Hal Uygulaması, tamiri mümkün olmayan ekonomik hasarlara neden olacaktır ve derhal kaldırılmalıdır.”

MUHALEFET: KARAR YASA DIŞI

Öte yandan Maldivler’de muhalefet, Parlamento'da oylamanın geçerliliği için anayasal olarak gerekli çoğunluğun bulunmaması nedeniyle olağanüstü halin uzatılmasının yasa dışı olduğunu savundu.evlet Başkanı Yamin Abdül Gayyum, önceki gün hükümetin, Yüksek Mahkeme’nin hapisteki muhalefet liderlerinin serbest bırakılması ve yargılamaların yeniden yapılanması yönünde oy birliğiyle verdiği kararı tanımaması üzerine çıkan olayların ardından ilan edilen olağanüstü halin uzatılmasını talep etmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)