Finans Gündem'i Ana Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle RSS Künye İletişim
   05 Şubat 2012 Pazar  02:20
 
 
İMKB-100'de hedef 62 bin
İMKB-100 de hedef 62 bin
 
İMKB-100, 1990 yılından bu yana tanık olmadığı bir kredi notunun olumlu hazırlığını yapıyor, yeni hedef 62.000

www.finansgundem.com
 
14.7.2010 - 17:05
 

Anayasa değişiklik süreci, politik riskler, mali kural derken Türkiye’nin referandum öncesi kredi notu arttırılabilir.
Nisan ayının ikinci haftasında İMKB-100’ün gördüğü 59.771 zirve sonrası artık klasıkleşmiş mayıs düşüşlerinden sonra endeksin dengelendiği 53.000 -55.000 bölgesi çalıştı.
59.700 bölgesinden itibaren mayıs düşüşü öncesi ne kadar endeksin 52.000 kırması halinde, 50.000 seviyesi altında 48.000 denemesi yapabilir dediysek de bu beklentimizi endeksin 53.000 bölgesinde destek bulması bir daha 52.000 denemesi yapmaması sebebi ile mayıs ayının son haftasından itibaren, beklentimizi olumlu yönde açıklamaya başladık.
Olumlu sürecin daha baskın olacağını her fırsatta dile getirdik.

Ve tabiki Türkiye’nin belkide dünya borsaları içinde olumlu en iyi hikayelere sahip borsa olduğunu söyleyebiliriz.

Anayasa değişiklik süreci ile beraber endeksin mart -nisan aylarındaki 48.000 -59.700 aralığındaki yükselişi yüzde 25 e vardı ve sürecin bugunde devam ettiğini görmekteyiz. Son nisan zirvesinden başlayan düşüş trendi (kavuniçi düşüş ) kırıldı ve hedef daha önceki haftalarda hedef olarak verdiğimiz 57.500 geçilmesi ile ikinci adımda 59.700 ve ardından önümüzdeki 1.5-2.5 hafta aralığında ise 61.900 seviyesi olduğunu tekrar edebiliriz.

Bugüne geldiğimizde ise endeksin 59.000 seviyesinden geçmekte olan andrews psc work üçlü çatalı günün önemli ilk direnç seviyesidir.
Bu noktanın geçilmesi ile endeksin tekrar 59.771 seviyesi üzerinde yeni zirvelere doğru gideceğini söyleyebiliriz.
Sık sık detaylı bilgilerini verdiğimiz videolu ve grafikli çalışmalarımızı izleyebileceğiniz www.teknikanalizim.com sayfamızdan tüm dünya finansal piyasalarında, işlem gören enstürmanlara daha detaylı ulaşabileceğinizi söyleyebiliriz.
Dünyada en çok olumlu hikaye Türkiyede, bu nedenle Türkiye son fiyatlamaları dikkate aldığımızda dünya hissesenetleri piyasaları içinde yeni en yüksek zirveye yakın borsa.

Endeksin önümüzdeki süreçte oldukça pozitif mesajlar içeren hikayeleri olması sebebi ile önümüzdeki süreçte hedefinin ilk adımda 59.700 seviyesini geçmesinden sonra 62.000 ve ardından seçim öncesi senaryo çalışmamızda verdiğimiz 65.000 ve 70.000 hedeflerimize doğru yollayabileceğini tekrar söyleyebiliriz.

Kritik Dirençler 59.000-59.500 -60.000
Destekler 58.000-57.700-57.500

H.Reçber



Arkadaşına Gönder Yazdır Önceki sayfa Sayfa başına git
 
 
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
  Bu kategorideki diğer haberler

»  Doğrudan yabancı girişi % 50 azaldı
»  Wall Street reformuna kritik destek geldi
»  Yunan tavhvili euroda yönü yukarı çevirdi
»  Portekiz’in notunu borç kırdı
»  Timinci İsviçre’de halka açıldı
»  Çin'den İspanyol tahvillerine destek
»  Alınması gereken 12 likit hisse
»  ING'den 100 bin TL’si olana özel hizmet
»  Bu seviyelerden altın alınır mı?
»  Yatırımcılar gelişen piyasaya yöneliyor
»  Borsada almalı mı satmalı mı?
»  Dolar 1,5540 liraya geriledi
»  Doğrudan yatırım girişi 303 milyon dolar
»  SPK, Azerbaycan SPK'sı ile işbirliği yapacak
»  Gösterge tahvilde toplam satış 4.2 milyar TL
»  12 hafta içinde kurallar ortaya çıkar
»  'Manipülasyon kötü, spekülasyon lazım'
»  Petrol talebi 2011'de artacak
»  İMKB kazandıran 13 borsa arasında
»  İMKB 2 ayın en yüksek seviyesini gördü
»  Yunanistan 1.625 milyar euro borçlandı
»  Avrupa'dan Yunanistan'a övgü
»  Ahtapot Paul 1'e 81 kazandırdı
»  Beyaz Filo'nun tahvil ihracı kayda alındı
»  Moody's Portekiz'in notunu düşürdü
»  Başarılı bir kur politikası değiştirilmez
»  Petrol fiyatı geriledi
»  Çin para birimi tartışmaları sürüyor
»  Dolar 1,5610 liradan güne başladı
»  Maliye 12 sosyal tesisi satışa çıkardı
»  18 milyonu midye gibi yuttu
»  Türkiye euroya girmeli mi?
»  Cari açık 5 ayda yüzde 236 arttı
»  Sıcak parada yeni rekor: 7.5 milyar $
»  Merkez döviz almaya hazır

 
 
Haberleri sitene ekle
  Sarper Volkan Özten ile
Piyasaların Gündemi
Global ekonomiye dair iyimserlik azalıyor
 
  Şenol Babuşçu ile
Bankaların Gündemi
Türk bankacılık sektörünü neler bekliyor?
 
 
 
Basın Toplantısı / Ajanda
  • Basın Toplantısı
    Brisa
    Brisa Genel Merkez, Altunizade
    17 Şubat 2012 Cuma 09:30
    Türkiye lastik sektörünün öncü iki markası Lassa ve Bridgestone’u bünyesinde bulunduran Brisa, bireysel...
  • Basın Toplantısı
    Bankalararası Kart Merkezi (BKM)
    Grand Hyatt Istanbul, Taskisla Caddesi,
    09 Şubat 2012 Perşembe 10:00
    Bankalarararası Kart Merkezi (BKM) tarafından, Türkiye’de kredi kartı kullanım alışkanlıklarını belirlemek amacıyla gerçekleştirilen...
Akıllı Yaşam
 
 
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ad-Soyad
E-posta
 
Foto Galeriler
Videolar

 
Finansgundem.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur .