Künye RSS English 04 Eylül 2010 Cumartesi 11:00
Finansın yarını  finansgundem.com
Kulis Haberleri Şahenk: Hisselere biz de talip olabiliriz

Şahenk: Hisselere biz de talip olabiliriz

GE’nin satışa çıkardığı Garanti Bankası hisseleriyle ilgili her gün yeni bir iddia sızıyor finans kulislerine… Bankanın gerçek sahibi Şahenk ise hisseleri Doğuş Grubu’nun alabileceği mesajını verdi
08 Mart 2010 Pazartesi Saat: 18:09
Şahenk: Hisselere biz de talip olabiliriz
Ekonomist Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu, Cenevre Otomobil Fuarı’nda Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk ve Başkan Vekili Süleyman Sözen ile Garanti Bankası’ndaki GE Capital hisselerinin satışını konuştu.
İşte Ekonomist dergisinde yayınlanan ve “Hisselere biz de talip olabiliriz” mesajı verilen söyleşi…


Avrupa’dan büyük bir bankacılık grubu talip olursa, siz yönetimi paylaşmaya konusunda esnek olur musunuz?

Şahenk: Şu anda olayın henüz çok başındayız. Türkiye çok önemli bir konumda. Bu bölgeyi tanımak ve yatırım yapmak için finans kemsi çok önemli. Bunu için Garanti çok önemli bir oyuncu. Bizim hiçbir endişemiz yok ama daha sürecin çok başındayız.

2005’te Societe Generali ile GE arasında gidip gelmiştiniz. Fransız banka şimdi talip olursa tutumunu ne olur?

Şahenk: Henüz çocuk doğmadan çocuğu nasıl yetiştireceğimizi konuşmak için erken.

Sözen: Şu ana kadar bize ulaşmış ciddi bir talep yok. Talip olan da zaten öncelikle GE veJP Morgan’a gidiyor. Şu anda kesinleşen bir isim yok.

Şahenk: Türkiye’de yatırım yapmak için artık üçüncü dördüncü dünya ülkesi igibi ucuza mal alma dönemi bitti. Kaliteli teknolojisi, İnsanı, yönetim olan şirketlere hakkını ödeyerek girme dönemi başladı. 1.1-5 ay içerisinde bizi de ilgilendiren bazı gelişmeler görmeye başlayacağız diye düşünüyorum. Ben olsaydım 15 günde olabilir. Ben taliplerin çok zaman kaybedeceğin sanmıyorum. Siz de biliyorsunuz krizin en kritik döneminde biz GE’den 4.65’lik payı geri aldık. 700 milyon dolara yakın para ödedik. Biz kurumumuza inanıyoruz. Biz Romanya’daki şirketlerin yüzde 50’sini GE’den satın aldık. Birkaç banka almış gibi yatırım yaptık.

Daha fazla hisse almak ister misiniz?

Şu anda GE’nin ne yapacağını belli ettiği, fakat projesini belli etmediği bir ortam var. Ticari ortamda, ‘şunu yapmam’ denmez, koşullar nereye götürürse ona bakılır. Kompleks bir dünyada yaşıyoruz. Türkiye’ye değer katacak bir ortak olursa düşünürüz. Böyle bir fırsat olursa “Garanti’ye para koyar mısınız?” diye soruyorsan yanıtım, ‘Evet, koyarız’. Geçmişte de bunu yaptık. Biz bankamızın değerine geleceğine inanıyoruz, güveniyoruz.

Bu fiyattan olur mu? 6.5 milyar dolar toplam değer üzerinden sattığınız banka şu anda 15 milyar dolar…

Sözen: Unutulmasın biz 2007’de 14.5 milyar dolar üzerinden yüzde 4.65’ini aldık.

Şahenk: 10 liraya aldığımız şirketi 3 liraya sattığımız da oldu. Ticarette olur böyle şeyler. ABD’de Obama’nı kararından sonra oradan müşteri bekler misiniz?


fiyat önemli
08 Mart 2010 Pazartesi Saat: 19:08
fiyatı pahalı ise neden alsın ki.borsada martta 2 tl iken almalı idi.

  
Hisse Senedi
Ödeme Sistemi Haberleri


Ana Sayfa | Gündem | Kulis | Bankacılık | Para / Piyasa | Sigorta / BES | Leasing / Faktoring | Mortgage | Araştırma
Finansgundem.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur .V:2.01