BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOktay Ekşi: Osmanlı Devleti 500 milyar dolar borç bıraktı----

Oktay Ekşi: Osmanlı Devleti 500 milyar dolar borç bıraktı

Oktay Ekşi: Osmanlı Devleti 500 milyar dolar borç bıraktı
18 Aralık 2017 - 14:51 www.finansgundem.com

Münih Atatürkçü Düşünce Derneği’nin konuğu olarak Münih’te bir toplantıya katılan gazeteci-yazar ve eski CHP milletvekili Oktay Ekşi, Cumhuriyetin kuruluşunu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünkü durumunu anlattı.

Osmanlı Devleti’nin yıkılması sonrası Atatürk ve bir avuç yakın arkadaşının Cumhuriyeti nasıl ve hangi şartlarda kurduklarını anlatan Oktay Ekşi, şöyle dedi: 

“Osmanlı’dan bir enkaz devraldılar. Düşünün, geçtim diğer ihtiyaç sektörlerini, atın ayağına nal çakacak bir nalbant ve çivisini yapacak tesis yoktu. Bugünün parası ile 500 milyar dolar, yani o dönemin parası ile 145 milyon altın lira borç kaldı yeni Cumhuriyet’e. Bu Lozan da taksitlere bağlandı. Bu şartlar altında Atatürk, yepyeni bağımsız ve onurlu ülkeyi ve Cumhuriyet’i kurdu.”

YÜZDE 10 OKUMA YAZMA BİLMEYEN VAR 

Cumhuriyetin kuruluşundan sonra yapılan devrimleri de hatırlatan Oktay Ekşi, eğitim konusunda da şunları söyledi:
“1946-56 yılları için hazırlanan proje Demokrat Parti tarafından toprağa gömülmeyip hayata geçirilen bir proje olsaydı eğitim seviyesi Türkiye de çok yüksek olacaktı. Daha sonraki iktidarlar dini siyasete alet ettiler. Özal bu konuda kaleyi yıkan isim oldu. Bugün 21’inci yüzyılda halen daha ülkemizde yüzde 10 civarında ne yazık ki okuma yazma bilmeyenler var.”
Ekşi konuşmasının ikinci bölümünde dinleyicilerin sorularını yanıtladı. (Orhan Gedik/Hürriyet)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)