BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖğrenim kredisi alanlara müjde! ----

Öğrenim kredisi alanlara müjde!

Öğrenim kredisi alanlara müjde!
12 Kasım 2010 - 11:53 www.finansgundem.com

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, üniversite öğrencilerine iki müjde verdi

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, üniversite öğrencilerine iki müjde verdi: Öğrenim kredisi ve burs miktarı 200 liradan en az 240 liraya yükselecek.

Öğrenci kredi borçlarına faiz affı getirildi. Albayrak, burs ve kredi rakamının en az 240 lira olacağını, bu konuda son kararı ise Başbakan Tayyip Erdoğan'ın vereceğini açıkladı. Erdoğan, arefe günü açıklanacağını duyurduğu 'vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılması' çalışmasının içinde öğrenci kredileri de yer alacak. Yeni burs ve kredi alacak öğrenci bilgileri ay sonunda açıklanacak.

Albayrak, öğrenim ve katkı kredilerini zamanında ödeyemeyen öğrencilerin borçlarını da yeniden yapılandıracaklarını belirtti. Bu seneki düzenlemede ana paraya dokunmadan faiz borçlarının peşin veya taksitli ödemeye bağlı olarak değişecek oranlarda silineceğini kaydetti. Geçen seneki yeniden yapılandırmaya 289 bin kişinin başvurduğunu aktaran YURTKUR Genel Müdürü, 2009'daki Faiz affına başvuramayan, başvurduğu halde borçlarını düzenli ödeyemeyenlerin de bu yılki düzenlemeye müracaat edebileceklerini bildirdi.

Geçen yılki yeniden yapılanmada 289 bin kişinin 579 milyon lirayı geçen borcunun gecikme zammı tutarı olan 96 milyon lirasının silindiğini vurgulayan Albayrak, böylece hem 482 milyon liralık YURTKUR alacağının geri dönüşünün sağlandığını hem de takipteki 289 bin borçluya borçlarını ödemede büyük bir kolaylık sağlandığını anlattı.

YURTKUR 1962 yılından 2002 yılı sonuna kadar 40 yılda 27 milyon lira tahsilat yaptı. Etkin çalışmalar neticesinde 2003 yılından bugüne kadar 2 milyar 528 milyon lira tahsilat gerçekleştirildi. Ayrıca üniversiteden mezun olduktan sonra bir iş bulamayan, 25 bini öğrenim kredisinden 18 bini de katkı kredisinden olmak üzere, 43 bin 537 borçlunun borçları ertelendi. Öğrenim kredisi isteyen tüm öğrencilere, katkı kredisi (harç) ise vakıf üniversiteleri ile ikinci öğretim dışındaki isteyen tüm öğrencilere veriliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)