BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemObama casusluk hükümlüsü eski askeri affetti----

Obama casusluk hükümlüsü eski askeri affetti

Obama casusluk hükümlüsü eski askeri affetti
18 Ocak 2017 - 02:00 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Obama, görev süresinin bitmesine sayılı günler kala, 2013'te casusluk ve diğer suçlardan 35 yıla mahkum edilen Bradley (Chelsea) Manning'i affetti

ABD Başkanlık koltuğunu bu hafta Donald Trump’a devredecek olan Başkan Barack Obama, 2013 yılında casusluk ve diğer suçlardan 35 yıla mahkum edilen Bradley (Chelsea) Manning için af yetkisini kullandı. Cezası hafifletilecek Manning'in 17 Mayıs'ta serbest kalacağı bildirildi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Obama'nın farklı suçlardan ceza alan toplam 273 mahkum için "özel af" yetkisini kullandığı bildirildi.

Bradley Manning, 2013 ağustos ayında, ABD askerlerinin Irak'ta sivillere yönelik saldırılarını internet ortamına sızdırmıştı. Julian Assange liderliğindeki ifşaat sitesi Wikileaks'e sızdırılan kayıtlar içinde, Bradley'in görev yaptığı Irak'taki saha raporları ve binlerce diplomatik yazışma yer alıyordu.

Manning ise bu kayıtları, Amerikan dış politikasının ve ordusunun tartışmaya açılması için ifşa ettiğini savunmuş ancak savunması 35 yıl hapis cezasına çarptırılmasını önleyememişti.

CİNSİYET DEĞİŞTİRDİ

Bradley Manning, yargılanmasının sürdüğü dönemde, yaşamının geri kalanını kadın olarak geçirmek istediğini ve en kısa sürede hormon tedavisine başlayacağını söylemişti. Manning, yeni ismi olarak da Chelsea'yı seçtiğini duyurmuştu. 

ONU BIRAK BENİ AL

Wikileaks'ın lideri Julian Assange, Chelsea'nin 35 yıl hapis cezası almasının ardından ABD Başkanı Obama'ya seslenerek, "Onu bırak beni al" demişti. 

SERBEST KALMASI İÇİN GÖSTERİLER

Chelsea Manning'in hapis cezasını almasının ardından ABD'nin bir çok yerinde "Chelsea'ye özgürlük" isteyen gösteriler düzenlenmişti. 

En fazla mahkumu affeden ABD Başkanı oldu 

Ayrıca, 20 Ocak'ta görevini devredecek Obama’nın listesinde Pentagon’da üst düzey görev yapmış James Cartwright da bulunuyor. ABD Savunma Bakanı Yardımcılığı görevini yapan Cartwring, 2012 yılında verdiği yanlış bir ifadeden dolayı suçlu bulunmuştu.

Cezası kaldırılan veya hafifletilen mahkumların önemli bir bölümünün, şiddete bulaşmamış kişiler arasından belirlenen "uyuşturucu madde ile ilgili suçlardan" ceza almış kişiler olduğu kaydedildi.

Obama, görev süresi içinde en fazla sayıda mahkumu affeden ABD Başkanı olarak kayıtlara geçti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)