BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkO ülkede döviz satışı durduruldu----

O ülkede döviz satışı durduruldu

O ülkede döviz satışı durduruldu
23 Ağustos 2016 - 11:17 www.finansgundem.com

Azerbaycan'da bankalar döviz satışını sınırladılar veya tamamen durdurdular

Azerbaycan yeni bir döviz krizinin eşiğinde olabilir. Azerbaycan'da geçtiğimiz yıl yaşanan 2 devalüasyonun ardından dolara yönelik hanehalkı talebi artarken, başkent Bakü'de bankalar dolar satışlarını sınırlamaya başladı. Manat Cuma günü ABD doları karşısında en çok değer kaybeden para birimi oldu.

Cuma gününden bu yana Bakü'deki banka şubeleri ya dolar satışını tamamen durdurdu ya da işlemleri kişi başına 100 ila 500 dolar arasında sınırladı.

Manattan kaçış Azerbaycan'da vatandaşların para birimine olan güveninin kazanılamadığını gösteriyor. Artan riskler bankalar üzerinde baskı oluşturuyor. Bankalar geçtiğimiz yıl Azerbaycanlı mudilerin manattan kaçmasıyla oldukça dalgalı bir döviz piyasasıyla karşı karşıya kalmıştı. S&P Global Ratings rakamlarına göre, Azerbaycan'da toplam mevduatların neredeyse yüzde 80'i dolar mevduatlardan oluşuyor.

Azerbaycan'da bankacılık sektörünü düzenleyen ancak döviz piyasalarından sorumlu olmayan Sermaye Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Danışmanı Rufat Abbasov, "Döviz satışı bankaların kendi karar verdiği bir durum. Biz müdahale edemeyiz" dedi.

Manat 2015'te dolar karşısında yüzde 50'ye yakın değer kaybederek dünyanın en kötü performans gösteren para birimi olmasının ardından, 2016'da yüzde 4'ün üzerinde düştü. Cuma günü yüzde 2.5 değer kaybının ardından, Pazartesi günü TSİ 18:15'te yüzde 3.1 toparlanmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)