BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinO tabloyu alan Erdoğan Demirören mi----

O tabloyu alan Erdoğan Demirören mi

O tabloyu alan Erdoğan Demirören mi
27 Mart 2015 - 03:59 www.finansgundem.com

Bedri Rahmi'nin 1955'te bir otel duvarı için yaptığı ve müzayedede 1 milyon 830 bin liraya satılan tabloyu Erdoğan Demirören’in aldığı iddia edildi

Mart ayı başında müzayedede 1 milyon 830 bin liraya satılan Bedri Rahmi Eyüboğlu tablosunu iş adamı Erdoğan Demirören'in aldığı ileri sürüldü. Elif Ergu'nun konuyla ilgili olarak Hürriyet'te yer alan haberi şöyle: 

Dünyaca ünlü şair ve ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun mart ayı başında Antik A.Ş.’nin müzayedesinde 1 milyon 830 bine satılan ‘İstanbul’ adlı tablosunu kimin aldığı merak konusu olmuştu. ‘İstanbul’ eseri Eyüboğlu’nun Anadolu renkleri ve nakışlarıyla harmanladığı en büyük ebatlı ve en detaylı tuval resmi. 191x335 cm boyutlarındaki eser Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun başyapıtı olarak anılıyor. Sanat çevrelerinden aldığım duyuma göre bu eseri iş adamı Erdoğan Demirören aldı. Koleksiyoner kimliğiyle de bilinen Demirören, esere rekor fiyat ödeyerek dikkat çekti.


Koleksiyoner kimliğiyle bilinen Erdoğan Demirören'in Bedri Rahmi
Eyüboğlu tablosunun yeni sahibi olduğu iddia ediliyor.


PİNPON MASASI OLDU

Türkiye’de resim sanatına farklılık katan ve birçok tekniğe öncülük eden bir isim olan Eyüboğlu’nun bu başyapıtının geçmişi de hayli ilginç. Müzayedede 800 bin başlangıç fiyatıyla satışa çıkarılan ve 1 milyon 830 bin lira alıcı bulan tablo uzun yıllar bir otelin duvarında pano olarak kullanılmıştı. Bundan 2 yıl önce de Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun şehrin farklı yerlerde bulunan eserlerinin ‘korunamadığına’ dikkat çeken Prof. Aydın Ayan, o dönemde eserin geçmişini şöyle anlatmıştı:

‘Bu tablo sipariş üzerine 1955 yılında bir otelin duvarı için yapıldı. Yıllar sonra otel konsept değiştirdi ve tabloyu almamız istendi. 1975’in ilk aylarıydı. Biz tabloyu almaya geç gittik. Gittiğimizde tablonun yerinden söküldüğünü, ikiye bölündüğünü, hatta pinpon masası haline getirilerek kullanıldığını gördük. Alıp atölyeye getirdik. Uzunca bir süre atölyede bir köşede bekledi. Sonra birleştirilerek eski haline getirildi’ Ayan’ın eserin satışından sonra da Cumhuriyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada bulunarak, pinpon maması konusunu ve eserin ikiye bölündüğünü tekrar gündeme getirdi. Bu konuda Facebook ve Twitter’da da ‘çöpten çıktı milyona satıldı’, ‘tablodan pinpon masası yapılmış’ gibi yorumlar yapılmıştı.

TORUN RAHMİ EYÜBOĞLU: MÜZE KURACAĞIZ

Konu ile ilgili bilgi almak için Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun torunu Rahmi Eyüboğlu’nu aradım. Kendisi tablonun ‘pinpon masası’ olarak kullanıldığı hakkında bir bilgisinin olmadığını, tablonun uzun yıllardır aile evlerinde tutulduğunu anlattı. Rahmi Eyüboğlu bu tablodan elde ettikleri geliri açmayı planladıkları Bedri Rahmi Eyüboğlu Müzesi için kullanacaklarını söyledi. ‘Keşke satmak zorunda kalmasaydık, ama eninde sonunda bir müze kurmak istiyoruz. Bunun da zor olduğunun farkındayız ama elimizden geleni yapacağız’ dedi. Aldığım duyumun doğruluğundan emin olmak için tabloyu alıp almadığını Erdoğan Demirören’e de sordum. Ancak konuyla ilgili kendisinden herhangi bir geri dönüş olmadı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)