BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaO hisse yüzde 40 yükseldi----

O hisse yüzde 40 yükseldi

O hisse yüzde 40 yükseldi
30 Nisan 2017 - 10:24 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul'daki yükselişe banka hisseleri öncülük ediyor. En çok yükselenler ise...

Borsadaki yükseliş hareketi takip edildiğinde banka hisselerindeki çıkışın öncü olduğunu görmekteyiz. BIST Banka Endeksi, yılbaşından bu yana yüzde 25,85 oranında değer kazandı. İş Bankası C hissesi yüzde 40,83 oranında prim yaparken, Vakıflar Bankası, ICBC Turkey Bank, Garanti Bankası, Halkbank, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank yüzde 24’ün üzerinde değer kazanan bankalar oldu. Banka hisselerinde bilançoların açıklanmasıyla birlikte hisselerde kârların realize edildiği gözleniyor.

Öte yandan BIST Sanayi Endeksi’ne baktığımızda yılbaşından bu yana getirisinin yüzde 19.46 olduğunu görüyoruz. Getiri bazında değerlendirildiğinde yüzde 21 olan BIST 100 Endeksi’nin gerisinde kalmış bulunuyor. Açıklanan bilançolarla birlikte sanayi hisselerinde de hareketlenmeler görülebilir. Yine hizmet sektörü şirketlerinde de canlanma gözlenmesi mümkün. Yılın ilk çeyreğine ilişkin bilançolar açıklanmadan ikinci çeyrek beklentileri alınmaya başladı bile. Sanayi şirketlerinde özellikle ihracat ağırlıklı çalışan borsa şirketlerinin yılın ikinci çeyreğinde daha yüksek kârlılık açıklaması bekleniyor. Bu nedenle bankalardan azaltma yoluna gidilerek sanayi hisselerine yönelim daha da güçlenebilir.

BORSADA DESTEK DİRENÇ NOKTASI

Borsada orta vadede yön yukarı doğru. Önümüzdeki bir yıllık süreçte borsada yeni rekorları görebiliriz. Ancak kısa vade için 93.900-92.500 destek seviyeleri önemli. Bu seviyelerin üzerinde yükseliş hareketinin güçlü seyrini koruduğunu görebiliriz. BIST 100’de aralık sonunda başlayan yükselen trendin korunduğu ve endeksin kademeli olarak 96.000-97.000 ardından 100.000 seviyelerine doğru hareketi şaşırtıcı olmayacaktır. Hatta önümüzdeki bir yıl içerisinde 120.000’leri bile görebiliriz. Kuşkusuz böylesi bir hareket sürecinde zaman zaman kâr realizasyonuna dönük satışlar gelebilecektir. Böylesi durumlar ise hisse değişimlerine fırsat verecektir.

KURDA DÜŞÜŞ SÜRER Mİ?

Dolar/TL kuru 3.60’ları aşağı doğru kırınca 3.55’lere kadar geriledi. Merkez Bankası’nın örtülü faiz artırımı ile de 3.55’leri test etti. Kurda düşüş eğilimi bir trende dönüşebilir. Bu seviyelerden yukarı doğru son bir atak denemesi gerçekleşse bile bu kalıcı olmayacaktır ve satmak isteyenler için fırsat doğuracaktır. Kurda önümüzdeki bir yıl içerisinde 3.40-3.30’lu seviyelere doğru geri çekilmelerin yaşandığını görebiliriz. Döviz açığı olanlar için kurdaki bu gerileme alım fırsatı yaratacaktır.

Zeynep Aktaş - Milliyet

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet engin 30 Nisan 2017 11:13

    Bu malum yaverin bile anca ihraç edilmiş olması Şamil Tayyar ın maalesef haklı olduğunu gösteriyor...