BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinO filme 18 yaş sınırı kalktı!----

O filme 18 yaş sınırı kalktı!

O filme 18 yaş sınırı kalktı!
25 Nisan 2014 - 11:56 www.finansgundem.com

Kültür Bakanlığı, "İtirazım var" filmine getirilen +18 yaş sınırını düşürdü

İtirazım Var filmine Kültür Bakanlığı’nın 18 yaş sınırı getirilmesi büyük tartışma yaratırken filmin senaristi ve yönetmeni Onur Ünlü, Kültür Bakanlığına konu ile ilgili olarak itiraz dilekçesini sunmuştu.

YAŞ SINIRI 15'E ÇEKİLDİ

Bugün karar alan Kültür Bakanlığı, filme getirilen +18 yaş sınırını +15'e düşürdü. 

GEREKÇESİ...

"Yapımını gerçekleştirdiğimiz İtirazım Var adlı eser 17/04/2014 tarihinde ‘Değerlendirme ve Sınıflandırma Alt Kurulu Başkanlığı tarafından ‘ Yönetmeliğin 11. Maddesi gereğince film çocukların ve gençlerin ruh ve beden sağlığını etkileyici unsurlar, genel ahlak, insan onuruna aykırılık ve şiddet içermesi nedeniyle 18 yaş ve üzeri izleyici kitlesi içindir. Televizyonda gösterilmesi halinde 24.00-06.00 saatleri arası uygundur’ kararı alınmıştır.
Filmin içeriğine bakıldığında şiddet içeren sahnelerin son derece sınırlı olduğu, küfür ve kötü söz küfür ve kötü söz kullanımının yaş sınırlaması getirilmeyen diğer filmlere oranla kısıtlı olduğu, filmin hiç bir planında cinsel istismar işaret edecek bir kullanım bulunmadığı, korku öğelerinin hiç yer almadığı bütün bunlara bağlı olarak ahlaka mugayyir, dini değerleri süistimal eden ve insan onurunu rencide edecek bir unsurun olmamasına özellikle itina gösterildiği için yukarıdaki karara itiraz ediyor, ‘Değerlendirme ve Sınıflandırma Alt Kurulu Başkanlığı’ tarafınca yeniden incelenmesini saygılarımızla arz ederiz." şeklinde açıklanmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)