BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakO bölgelerde fiyatlar Galatasaray'la uçacak!----

O bölgelerde fiyatlar Galatasaray'la uçacak!

O bölgelerde fiyatlar Galatasaray'la uçacak!
27 Ekim 2016 - 11:18 www.finansgundem.com

Dursun Özbek yönetimi, Riva ve Florya’daki arsaların geliştirilmesi için yetki aldı. Uzmanlar yapılacak projelerle Riva’da fiyatların 2017’de yüzde 50 artacağını belirtiyor

Galatasaray Spor Klübü, 22 Ekim’de yapılan olağanüstü genel kurulunda uzun yıllardır konuşulan Riva ve Florya’daki arazilerinin geliştirilmesine yönelik projelerle ilgili Dursun Özbek yönetimine yetki verdi. Habertürk'ten Erdem Aktürk'ün haberine göre Galatasaray, Emlak Konut GYO ile birlikte proje geliştirmek amacıyla bir protokol imzalandığnı haziran ayında duyurmuştu.

Emlak Konut’un bu bölgelerde hayata geçireceği projeler, bölgedeki yatırımcıları şimdiden heyecanlandırmaya başladı. Biz de sizler için Riva ve Florya bölgelerinde yer alan arsaların güncel değerlerini, hayata geçecek projelerle birlikte önümüzdeki dönemde fiyatların hangi mertebelerde olacağını uzmanlarla görüştük.

Riva’da üst ölçekli yatırımların etkisiyle arsa değerleri metrekare bazında 450 dolara kadar çıkmış durumda. Uzmanlar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün etkisiyle ve Emlak Konut’un bölgede hayata geçireceği projelerle metrekare fiyatlarının 2017’in ilk yarısında yüzde 40 ile 50 arasında artacağını öngörüyor. Galatasaray’ın Riva arazisine komşu olan bölgelerde genellikle villa tipi projeler yer alırken, villaların fiyatları 1 milyon dolar civarında seyrediyor.

Galatasaray’ın bir diğer arazisi ise Florya’da yer alıyor. Şu an bölgenin iskân durumundan ötürü yüksek katlı büyük çaplı projeler yapılmıyor. Bölgede 1 emsal değerine sahip arsaların birim satış bedelleri ise 3.500- 4.000 dolar seviyelerinde seyrederken, bölgede daireler genellikle dolarla satılıyor. Dairelerin metrekare fiyatları ise 10 bin dolar civarında. Uzmanlar, bölgede yükselen markalı konutlarla ve tamamlanacak metrodemiryolu çalışmalarıyla fiyatların önümüzdeki yıl dolar bazında yüzde 10 civarı artacağını öngörüyor.

FLORYA’DA 0.50 EMSALLİ ARSALAR 5 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

Galatasaray arazisinin yer aldığı Florya, daha çok düşük katlı konut fonksiyonuyla gelişmiş bir bölge olup genellikle 0.50-1.00 emsal değeri arasındaki yapılaşma şartlarına sahip ‘konut alanı’ lejandlı arsalar yer alıyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme’nin verilerine göre bölgede 0.50 emsal değerine sahip arsaların metrekare fiyatlarının 2011 yılında 3-4 bin TL aralığında işlem gördüğü, bugün ise aynı tipteki arsaların 5-7 bin TL aralığında satılabildiği görülüyor.

Florya’yı da kapsayan Bakırköy ilçesinde nitelikli arsaların bulunduğu bölgeler Havaalanı çevresi, Bakırköy sahil ve Bakırköy Veliefendi çevresi olarak gruplandırılıyor. Bakırköy sahil kesimine yakın, 1 emsalli arsalar için metrekare fiyatları 6 bin dolar civarında seyrediyor. Yeşilyurt sahile yakın bölgelerde (emsal 0.50) arsa birim değerlerinin metrekaresinin 5- 6 bin dolar seviyelerinde olduğu görülüyor.

Zeytinburnu’nda sahil aksında ise 2.5 emsalli arsaların metrekare fiyatlarının 2016 yılında 5-6 bin dolar seviyesine geldiği gözlemleniyor. Bu bölgelerde yer alan markalı konutlarda yaşamın 2018 yılından itibaren başlaması planlanıyor. Devletin bu bölgelerde yapımına başladığı metro-tünel-otoyol çalışmaları da faaliyete geçtiğinde bölgedeki fiyatların daha yukarıya çıkması bekleniyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İST27 Ekim 2016 11:46

    birilerinin kazanacağı kesin, ancak kaybeden, doğa, istanbul ve insanlık olacak, bundan emin olabilirsiniz. Zira istanbul a yapılan her beton proje istanbul u yok olmaya bir adım daha yaklaştırıyor...

  • YETER27 Ekim 2016 11:43

    ORMANLARI YAKIN BİTİŞİK DÜZEN EV YAPIN. GECEKONDUCULAR İSTANBULA GELSİN SURİYELİLER GECEKONDU YAPSIN ORMANLARA.

  • ÇEVRECİ27 Ekim 2016 11:42

    bu güzelim orman ve yeşil betonlaşmayla yok olacak, ancak hala birileri buralar değer kazanacak diyor, bu ne yaman çelişki? bu nasıl bir ahmaklık.. oysa betonlaşmayla buralar değersiz hale gelecek ve doğal yaşam yok olacak..

  • YETER27 Ekim 2016 11:40

    ORMANLARI YAKIN BİTİŞİK DÜZEN EV YAPIN. GECEKONDUCULAR İSTANBULA GELSİN SURİYELİLER GECEKONDU YAPSIN ORMANLARA.