BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkO bankanın hisseleri yüzde 50 bin değerlendi----

O bankanın hisseleri yüzde 50 bin değerlendi

O bankanın hisseleri yüzde 50 bin değerlendi
17 Ağustos 2017 - 16:11 www.finansgundem.com

Güney Afrikalı banka Capitec'in hisseleri geniş müşteri portföyü sayesinde 2002'den bu yana yüzde 50 bin oranında yükseldi

Güney Afrika'nın en büyük perakende bankası Capitec Bank'ın hisseleri borsada işlem görmeye başladığı Şubat 2002'den bu yana yüzde 50 bin yükseldi. FTSE/JSE Africa Banks Index endeksine göre banka, Devlet Başkanı Jacob Zuma'nın adının yolsuzluk skandalına karıştığı 2017'de bile yüzde 24 değerlendi.

Düşük gelirli varlıklarla desteklenmeyen krediler konusunda uzmanlaşmış Capitec'in yıllık kârı, Şubat 2017 itibariyle 2003'ten bu yana 130'a katlandı ve 3,79 milyar randa (286 milyon dolar) ulaştı.

Ülkenin dört büyük bankasından daha hızlı büyüyen Capitec, geçen yıl müşteri portföyüne 1,3 milyon kişi ekledi ve 8,6 milyon müşteriye ulaştı.

Güney Afrika varlıklarına yönelik negatif algının bankacılık endeksine 2013'ten bu yana en kötü seviyeye çekmesine rağmen, Capitec Bank'a yönelik olumlu beklentiler hisselere yardımcı oldu.

Hisselere yatırımcı bazında da destek geldi. Banka'nın yüzde 31 payını elinde bulunduran PSG Financial Services en büyük hissedarken, Capitec yüzde 46'sı PSG'nin hisseleri ile birlikte diğer hissedarlara ait.

Güney Afrika'nın başkentlerinden Cape Town'da yer alan Avior Capital Markets'ın bankacılık analisti Harry Botha, Bloomberg'e verdiği röportajda, Capitec'in geniş müşteri tabanının diğer finansal ürünlere çapraz satış için fırsat yarattığını söyledi. Yatırım danışmalığı firması Sanlam'in Hisse Senedi Müdürü Patrice Rassou'ya göre ise diğer bankalar perakende piyasasında müşteri kaybederken, Capitec'in daha fazla müşteri kazanması bekleniyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)