BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNükleere AB onayı----

Nükleere AB onayı

Nükleere AB onayı
18 Mart 2017 - 14:33 www.finansgundem.com

AB Komisyonu, Belçika'nın nükleer santral işletmecilerini mali risklerden koruma planlarını onayladı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Belçika'nın nükleer santral işletmecilerini mali risklerden koruma planlarına onay verdi. AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, Belçika'nın nükleer santral işletmecilerini mali risklere karşı koruyacak planların, AB kamu destek kurallarıyla uyumlu bulunduğu bildirildi.

Komisyon tarafından yapılan değerlendirmede, yatırım garantilerinin Belçika enerji piyasalarını aksatmayacağı kaydedildi. Belçika, 2014-2015 yıllarında Engie-Electrabel firması ve EDF Belçika firmalarıyla nükleer reaktörlerin işletme sürelerinin uzatılmasına yönelik anlaşmalar yapmıştı. Anlaşmalarda, şirketler nükleer reaktörlerin faaliyet sürelerinin uzatılması için 1,3 milyar avro ilave yatırım yapmayı taahhüt etmişti. Bunun karşılığında Belçika, reaktörleri 10 yıl geçmeden kapatmaya veya bu alandaki vergileri artırmaya karar verdiği takdirde şirketlere mali tazminat hakkı sağlayacağını belirtmişti.

Üye ülkelerin kamu desteklemelerini ne şekilde sağlayacaklarını belirleme yetkisi AB Komisyonunun görev alanına giriyor. AB ülkeleri kamu desteklemelerini sadece rekabete zarar vermeyecek şekilde ve kamu yararına uygun durumlarda kullanabiliyor.

Öte yandan, Belçika'nın Hollanda sınırına yakın Doel nükleer santralinde 4 adet, Almanya ve Lüksemburg sınırına yakın Tihange nükleer santralinde de 3 adet olmak üzere, toplam 7 reaktör faaliyet gösteriyor. Bu reaktörlerin ürettiği elektrik ülke ihtiyacının yaklaşık yarısını karşılıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)