BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkNot indirimleri bankaların dış borçlanmalarını nasıl etkiledi----

Not indirimleri bankaların dış borçlanmalarını nasıl etkiledi

Not indirimleri bankaların dış borçlanmalarını nasıl etkiledi
29 Mart 2017 - 05:22 www.finansgundem.com

TBB Başkanı Aydın, bankacılık sektöründe, kredi derecelendirme kuruluşlarının not indiriminden kaynaklı dış finansman maliyeti artışı olduğunu söyledi. Aydın, "Ancak bu etki 30-40 baz puan olacak. Dış borçlanma eski seyrinde devam edecek" dedi

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, bankacılık sisteminin yeniden yapılandırma tutarının 58 milyar liraya yaklaştığına dikkati çekti.

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde soruları yanıtlayan Aydın, sektörde dış finansman maliyetlerde son dönemde artış olduğunu da ifade ederek, “Kredi derecelendirme kuruluşlarının not indiriminden kaynaklı faizlerde bir artış yaşanacak. Ancak bunun etkisi 30-40 baz puan olacak” dedi. Maliyet artışının sektöre etkisinin ‘aman aman’ olmadığının da altını çizen Aydın, “Dış borçlanmanın eski seyrinde devam edeceğini düşünüyoruz. Kaynak temininde olağanüstü güçlük olmaz. Dış ticaret, muhabirlik ve çoklu satışlar dikkate alındığında faiz biraz farklı kalıyor. Paçal maliyet göz önünde bulundurulduğunda bu artışın fiyatlamaları değiştirecek düzeyde olmayacağını görüyoruz” dedi.

SİCİL AFFI SORUNSUZ

Hükümetin geçmiş dönemde ödeme güçlüğü çekenlere ilişkin aldığı bir tedbir olan sicil affının bankalarca uygulanmasında bir sorun olup olmadığına ilişkin bir soruya ise Aydın, “Yasal düzenlemesi yapılmış bir gelişmeyi bankaların uygulamama lüksü olamaz. Ekonomi yönetimiyle ilgili yakın çalışma içerisindeyiz” dedi. Son dönemde bankalar bu uygulamayı tam olarak gerçekleştirmediğine ilişkin eleştirilerin hatırlatılması üzerine Aydın “Bankalar, sistem kimseyi bir kez çeki karşılıksız çıktı diye reddetmiyor” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)