BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNimet Abla 500 bin bilet sattı----

Nimet Abla 500 bin bilet sattı

Nimet Abla 500 bin bilet sattı
14 Aralık 2017 - 10:50 www.finansgundem.com

Nimet Abla gişesinin sahibi Nimet Özden, havaların iyi gitmesinin de etkisiyle 15 günde 500 bin yılbaşı bileti sattıklarını açıkladı

Nimet Abla gişesinin sahibi Nimet Özden, 15 günde 500 bin adet Milli Piyango bileti sattıklarını açıkladı. Evsanevi Nimet Abla’nın yeğeni olan Nimet Özden, 2018 Yılbaşı Özel Çekilişi için satışa sunulan Milli Piyango biletlerinden tam ve yarım olanlarının yüzde 80’inin satıldığını, çeyrek biletlerin de yüzde 67’sinin bittiğini söyledi. 

Nimet Özden, “Çekilişe 19 gün var. Bu yıl yılbaşı biletlerinin hepsi satılacak. Şansını denemek isteyen elini kesinlikle çabuk tutsun” dedi. Biletlerin bu yıl, geçen yıla göre yüzde 15 daha hızlı satıldığını kaydeden Özden, “Bu hızlı satışta havaların iyi gitmesinin de çok büyük etkisi var” diye konuştu.

Nimet Özden, bugüne kadar satmış oldukları 500 bin biletin 400 bin adedini gişeden, 100 bin adedini de internetten sattıklarını belirterek, “İnternette www.nimetabla.com adresinden bilet satışımın geçen yıla göre yüzde 30 oranında artış gösterdi” dedi. 

Komşular da sipariş veriyor

Kuyrukta bekledikten sonra biletini alan Özgür Yalçın, “Kuyruk uzun ama beklemek heyecanlı. Büyük ikramiye biletime çıkarsa parayı ailem ve sevdiklerimle harcayacağım” dedi.  Gaziantep’den tatil için geldiğini belirten Mustafa çiçek, “Gelmişken bilet almadan dönülmezdi. Akrabalarım ve arkadaşlarımın sipariş biletlerini de alacağım. Biletlerin karışmaması için fotoğraflarını çekip komşularıma göndereceğim” dedi.

İzdihama karşı özel güvenlik

Türkiye’de en çok ikramiye çıkan biletleri satan İstanbul Eminönü’deki Nimet Abla’nın önünde yüzlerce metrelik insan kuyruğu oluştu. Bayinin uğuruna inanan vatandaşlar Sabah 07:00’dan itibaren bilet kuyruğuna girmeye başlıyor. Gece 23:00’a kadar yoğunluk devam ediyor. Nimet Abla, yılbaşı biletlerinin satışı boyunca olası izdihamları önlemek için bu aya özel bir güvenlik şirketi ile anlaştı. 

Metrelerce kuyruk

Milli Piyango yılbaşı ikramiyesinin biletlerinin satışa sunulmasıyla birlikte Türkiye’nin en ünlü bayilerinden olan Nimet Abla’nın önünde yüzlerce metrelik kuyruk oluştu. 

Her yıl milyonlarca kişinin hayallerini süsleyen Milli Piyango yılbaşı çekilişinin biletleri satışa sunuldu. Bu sene tam bilet 60, yarım bilet 30, çeyrek bilet 15 liradan satılıyor. 61 milyonluk ikramiye tam bilete çıkarsa tarihin en büyük ikramiyesi olacak. Halk, büyük ikramiyenin kendisine çıkması için biletlerini uğurlu saydıkları ya da en çok ikramiyenin çıktığı bileti satan bayilerden almaya özen gösteriyor. Ancak en çok ikramiyenin çıktığı bayinin şansına inanmayıp şanslı numaraların herhangi bir bilete çıkacağına inananlar ise seyyar bayilerin biletlerine de rağbet ediyor.(Ünal Çam/Milliyet)

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Cengiz14 Aralık 2017 21:15

    Küçük bayiler ellerinde biletlerle gece gündüz gezerler satış yapamazlar,eve ekmeği zor götürürler,kaymağını da bunlar yer...

  • ali veli14 Aralık 2017 15:12

    etmeyin almayın. Tüm planını özelleştirme üzerine kurmul olan bir hükümet sizce Mİlli Piyangoyu neden özellştirmez. Altın yumurtlayan tavuk olabilir mi ?