BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiNihat Özdemir'den EPDK'ya çağrı ----

Nihat Özdemir'den EPDK'ya çağrı

Nihat Özdemir'den EPDK'ya çağrı
23 Mayıs 2016 - 12:34 www.finansgundem.com

En büyük enerji yatırımcılarından biri olan Limak Holding'in yönetim kurulu başkanı Nihat Özdemir, EPDK'ya bir çağrıda bulundu

Türkiye'nin özelleştirme ihalelerinin önde gelen ismi olmasının yanı sıra en büyük enerji yatırımcılarından biri olan ve 5 bin megavat kurulu güce doğru giden Limak Holding'in yönetim kurulu başkanı Nihat Özdemir, enerjide lisanslarla ilgili EPDK'ya önemli bir çağrı yaptı.

Arz fazlalığı ve düşük fiyatlar nedeniyle enerjiye yatırım yapanların genel olarak morallerinin iyi olmadığını aktaran Özdemir, "Hem enerji fiyatları hem de arz fazlasından dolayı beş yıl önce bankalarımızın en iyi baktıkları ve finanse ettikleri sektör olan enerjide bugün durum öyle değil. Bu durum yatırımların bir nebze durmasına neden olacak" diyor.

Sektördeki son gelişmeleri Ekonomist'e değerlendiren Özdemir, yatırımlarda yavaşlamayla yeni santrallerin devreye girmemesi durumunda ise 2018'de enerji fazlalığının ortadan kalkabileceğini öngörüyor. Bu noktada Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na (EPDK) bir çağrı yapan Özdemir, "Rüzgara, güneşe, yerli kömüre destekler devam ederken, doğalgaz ve ithal kömürde yeni yatırıma hiçbir zaman izin verilmemesi gerekiyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)