BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York Fed Başkanı'ndan 'faiz' açıklaması----

New York Fed Başkanı'ndan 'faiz' açıklaması

New York Fed Başkanı'ndan 'faiz' açıklaması
14 Ağustos 2017 - 21:54 www.finansgundem.com

Dudley, ABD ekonomisinin beklentiler doğrultusunda ilerlemesi durumunda, bu yılın sonlarına doğru bir başka faiz artırımını destekleyeceğini belirtti

New York Fed Başkanı William Dudley, ülke ekonomisinin beklendiği gibi gelişmesi halinde aralık ayındaki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında faiz artırılmasını destekleyeceğini söyledi.

Dudley, Associated Press'e (AP) verdiği özel mülakatta, ülke ekonomisine ve para politikasına ilişkin soruları yanıtladı.

ABD ekonomisine yönelik değerlendirmelerinin yılın başından bu yana fazla değişmediği belirten Dudley, "Ekonominin iş gücü piyasasının sıkılaşması için yeterli olan yüzde 2 seviyesinde büyümeye devam edeceğini öngörüyorum." ifadesini kullandı. 

Enflasyonun ise yüzde 2 seviyesine ulaşmasının son 4-5 aydaki zayıflama nedeniyle daha uzun süreceğine işaret eden Dudley, buna karşın gelecek 6 aydaki verilerin daha güçlü olacağı öngörüsünde bulundu.

Dudley, ülke ekonomisinin ve enflasyonun beklentileri doğrultusunda gelişmesi halinde FOMC'nin aralık toplantısında faiz artırması destekleyeceğini kaydetti.

Fed'in kademeli faiz artışlarına enflasyon hedefinin altında kalınmasına rağmen devam etmek istemesini iki nedenle açıklayan Dudley, "Birincisi, para politikası hala genişlemeci, kısa vadeli Faiz oranları hala oldukça düşük. İkincisi ve muhtemelen daha önemlisi, finansal şartlar sıkılaşmak yerine gevşiyor." değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)