BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası düşüşü sürdürdü----

New York borsası düşüşü sürdürdü

New York borsası düşüşü sürdürdü
09 Ağustos 2017 - 23:48 www.finansgundem.com

ABD borsaları, Washington ve Pyongyang yönetimlerinden gelen tehditkar açıklamaların etkisiyle düşüşünü ikinci güne taşıdı

New York borsasında endeskler, ABD ve Kuzey Kore arasında yaşanan gerilimin etkisiyle düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 36,64 puan (yüzde 0,17) değer kaybıyla 22.048,70 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 0,90 puan (yüzde 0,40) azalışla 2.474,02 puana geriledi. Nasdaq Teknoloji Endeksi ise 18,13 puan (yüzde 0,29) düşüşle 6.352,33 puana indi. 

Analistler, küresel hisse senetlerinin satış ağırlıklı seyretmesinde ABD ile Kuzey Kore yönetimlerinden gelen tehditkar açıklamaların etkili olduğunu belirtiyor. Bugün Avrupa ve Asya borsaları da jeopolitik gerilimlerin artması nedeniyle düşüşle kapandı. 

ABD Başkanı Donald Trump, dün Pyongyang rejiminin kıtalararası füzelere yerleştirilebilecek minyatürleştirilmiş nükleer savaş başlığı ürettiği yönündeki haberlerin ardından "Kuzey Kore için en iyisi ABD'yi daha fazla tehdit etmemek. Aksi halde dünyanın daha önce hiç görmediği ateş ve şiddetle karşılanacaklar" ifadesini kullanmıştı. 

Kuzey Kore'nin resmi KCNA ajansı ise Pyongyang yönetiminin, Pasifik Okyanusu'ndaki ABD toprağı Guam'a Hwasong-12 orta-uzun menzilli balistik füzeyle saldırı hazırlığında olduğunu açıklamıştı.

Öte yandan, ABD’de bugün açıklanan verilere göre, toptan eşya stokları haziranda yüzde 0,7 artarak son 6 ayın en iyi performansını gösterdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)