BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisNestle Türkiye'ye İsviçreli CEO----

Nestle Türkiye'ye İsviçreli CEO

Nestle Türkiye'ye İsviçreli CEO
20 Ocak 2015 - 10:32 www.finansgundem.com

Nestle Türkiye genel müdürlüğü görevine Felix Allemann atandı

Nestle Türkiye’nin yeni CEO’su, bir süredir Nestle Arjantin'de Arjantin, Uruguay ve Paraguay Bölgeleri’nin Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Felix Allemann oldu.

Nestle Türkiye’nin başına 1 Şubat 2015 itibariyle geçecek olan Felix Allemann, 27 yıl Nestle bünyesinde İsviçre Genel Merkez'de ve çeşitli Güney Amerika ülkelerinde yönetici konumunda bulundu. Nestle'deki kariyerinin yaklaşık 20 senesini Güney Amerika'nın farklı ülkelerinde geçiren Alleman, gelişmekte olan ülkelerde derin bir deneyime sahip oldu.

İsviçre’nin Zürich kentinde 1958 yılında doğan Felix Allemann, Zürich Üniversitesi İşletme Yönetimi (HWV)’nde okudu; profesyonel hayata geçtikten sonra İsviçre’nin Lausanne kentinde bulunan İşletme Yönetimi Geliştirme (IMD)’ de Üst Düzey Yönetici Geliştirme Programı’nı tamamladı.

1987 yılında Nestle’ye katılan Allemann, Nestle'deki uluslararası kariyerine Vevey’deki merkezde başladı. Kısa bir süre sonra Nestlé Brezilya’ya atanan Alleman, Pazarlama ve Satış alanında farklı pozisyonlarda görev aldı. 1993 -1996 yılları arasında Nestle Şili’de çikolata, şekerleme ve bisküvi işinden sorumlu Pazarlama Müdürü olarak görev yapan Felix Alleman, 1996 ‘da bu kategori ile birlikte Evcil Hayvan Maması İşi’nden sorumlu Satış ve Pazarlama Müdürü oldu.

1999 yılında, İsviçre’ye dönen Allemann, Vevey’deki merkezde Amerika Bölgesi'nden sorumlu Operasyon Müdürü olarak görev yaptı. 2001-2005 yılları arasında  GLOBE  (Küresel İş Mükemmeliyeti) Ekibi'nde Nestle Amerika Bölgesi için Talep Yaratma ve Küresel İş Mükemmeliyet Merkezi’nin oluşumundan ve liderliğinden sorumlu olarak çalıştı.

Son olarak; 2005 yılında Nestle Venezuela’nın CEO'su olarak atanan Felix Allemann yaklaşık 6 yıl sonra Arjantin, Paraguay ve Uruguay'ı içeren PLATA Bölgesi'nin  sorumluluğunu da alarak aynı pozisyonda Nestle Arjantin’e transfer oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)