BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiMüşterilerinizin hakkınızda ne düşündüğünü Enpies.com ile öğrenin----

Müşterilerinizin hakkınızda ne düşündüğünü Enpies.com ile öğrenin

Müşterilerinizin hakkınızda ne düşündüğünü Enpies.com ile öğrenin
20 Nisan 2017 - 15:51 www.finansgundem.com

Enpies.com, Net Promoter Score yöntemini kullanarak, müşterilerinizin hakkınızda neler düşündüğünü direkt olarak müşterilerinizden öğrenebilmenizi sağlıyor

Enpies.com, markaların müşterilerinden Net Promoter Score® yöntemini kullanarak geribildirim alabilmelerini sağlayan yeni ve yerli bir girişim.
Net Promoter Score, Türkçe adıyla Net Tavsiye Skoru dünya çapında markalarca kabul görmüş, sade, etkili ve ölçeklenebilir bir müşteri deneyimi ölçme yöntemi. Müşterilerin, marka hakkında düşüncelerini, tavsiye ihtimallerini direkt olarak markaya iletebilmesine imkan veren, marka ve müşteri arasında bağ kuran bir yöntem. Yöntem, alışılagelmiş kullanıcı anketlerinden çok daha sade ve ölçeklebilir şekilde, katılımcılara yöneltilen “ Bizi arkadaşlarınıza tavsiye eder miydiniz?” gibi bir tek nihai soruya odaklanıyor ve katılımcıldan 0-10 arası bir puanlama alıyor. Devamında ise katılımcının kendi yorumunu dilediği gibi yapabilmesine imkan sağlıyor. Sonrasında tüm bu geribildirimler üzerinden marka için nihai bir skor oluşturuyor. Yöntem hem dünyada hem de ülkemizde birçok marka tarafından kullanılıyor ve NPS® skorları yüksek olan markaların büyüme hızları ve istikrarının rakiplerine nazaran 2 kata kadar daha yüksek olduğu gözleniyor. Enpies’in sunduğu servisler sayesinde, markalar NPS® anketlerini müşterilerine ister e-posta ile, istenirse markanın kendi web sitesine entegre edeceği bir widget ile sunulabiliyorlar. Özellikle e-posta ile gönderimlerde, kullanıcı hiçbir teknik bilgi sahibi olmadan, ister hemen isterse ileriki bir tarihe programlayarak müşterilerine kolayca gönderim yapabiliyor.
Ayrıca anket üzerinde kendi logolarını kullanabiliyor, anketin ana rengini kendi marka renkleri olarak belirleyebiliyor ve böylece anketin görünümünü markalarına özgü hale getirebiliyorlar. Bunun yanında, anket sunumu veya NPS skor bilgileri gibi birçok işlemin yapılabilmesini sağlayan, e-ticaret siteleri veya crm yazılımları gibi birçok türden entegrasyon için uygun bir API da Enpies tarafından kullanıcılarına sunuluyor. NPS® Skoru, alınan her geri bildirimle birlikte otomatik olarak hesaplanıyor ve geri bildirimler için detaylı listelemefiltreleme, dışarıya veri aktarımı özellikleri sayesinde Enpies gerçek bir geri bildirim yönetimi arayüzüne sahip. Şuanda e-posta ve web widget ile anket sunan Enpies, sağladığı API üzerinden mobil uygulamalar için de anket sunumu yapılabilmesine imkan veriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)