BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMurdoch, Fox'u 75 milyar dolara satıyor----

Murdoch, Fox'u 75 milyar dolara satıyor

Murdoch, Fox'u 75 milyar dolara satıyor
14 Aralık 2017 - 13:37 www.finansgundem.com

Walt Disney'in Twenty-First Century Fox'u 75 milyar dolara satın alacağı bildirildi. Böylece Rupert Murdoch'ın medya sektöründeki yarım asırlık büyümesi sona erecek.

Walt Disney'in medya devi Rupert Murdoch’a ait Twenty-First Century Fox'un sinema, televizyon ve uluslararası iş varlıkları için ödeyeceği miktarın 75 milyar doları bulacağı bildirildi.

Reuters'ın görüşmelere yakın bir kaynağa dayandırdığı habere göre, medya sektöründe büyük değişim yaratacak anlaşmanın hisse başına değeri 40 dolardan fazla olacak. Daha önce basına yansıyan haberlerde, anlaşmanın 60 milyar doları bulacağı bildirilmişti.

Bugün açıklanması beklenen anlaşma, 86 yaşındaki Murdoch'ın medyadaki yarım asırlık büyümesine son verecek.

Murdoch, Disney'deki hisselerin yüzde 5'inden azına sahip olacak

Anlaşma kapsamında, Twentieth Century Fox sinema ve televizyon stüdyosu, dünyanın birçok ülkesinde yayın yapan televizyon kanalları ve uluslararası operasyonlarının yeni sahibi Disney olacak.

Financial Times'ın haberine göre, Murdoch satış sonrasında Disney'deki hisselerin yüzde 5'inden daha azına sahip olacak.

1952'de babasından miras kalan Avustralya'da yayınlanan bir gazeteyi dünyanın en büyük medya şirketlerinden birine dönüştüren Murdoch'ın Fox'u satma kararı, iş dünyasında büyük şaşkınlık yaratmıştı. Murdoch ailesinin satışın ardından Disney'in yönetiminde de yer almayacağı belirtildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)